İş Bankası'ndan eğitime 100 milyon dolarlık destek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2008 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İş Bankası, Darüşşafaka ile işbirliğiyle "81 İlden 81 Öğrenci" projesini başlatıyor.

İş Bankası, "81 İlden 81 Öğrenci" adını taşıyan proje ile Darüşşafaka sınavını kazanan 81 öğrencinin eğitim giderlerini, Darüşşafaka'ya başlama tarihlerinden üniversite hayatlarının sonuna kadar üstlenecek. 2008-2009 eğitim öğretim yılı itibarıyla başlatılan projele ilk öğrencilerin üniversiteden mezun olacakları 14. yılda toplam bin 134 öğrencinin eğitim giderleri, İş Bankası tarafından karşılanacak. Bu süre zarfında İş Bankası'nın projeye aktaracağı kaynağın toplamı ise 100 milyon doları aşacak.

Eğitim alanında Türkiye'de bugüne kadar gerçekleşen en büyük projelerden biri olan "81 İlden 81 Öğrenci" projesinin imza töreni, 3 Eylül 2008 tarihinde yapıldı. İmza töreni, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım ve Darüşşafaka'ya bu yıl kaydolan öğrencilerin katılımıyla Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda gerçekleşti. İmza töreninde konuşan Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, bankacılıkta olduğu kadar sosyal konularda da toplumun hizmetinde olduklarını ifade ederek, İş Bankası'nın sosyal sorumluluk yaklaşımı içerisinde eğitimin çok özel bir yerinin olduğunu belirtti. Çimenbiçer, şöyle konuştu:

"Darüşşafaka, eğitim dünyamızın bir buçuk asırlık çınarı olmanın ötesinde değerli toplumsal hasletlerimizin de ifade bulduğu bir kurum. Toplumsal dayanışmanın, erdemin, sivil girişimin vücut bulduğu bir çatı olarak 145 yıldan bu yana toplumumuza hizmet veriyor. Bu işbirliğinde, Darüşşafaka'nın uzmanlığına, birikimine büyük saygı duyuyor ve ayrıca kendileriyle böyle bir birlikteliği başlatmış olmaktan onur duyuyoruz."

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ise iki köklü kurumun birikimlerini bu proje için bir araya getirdiklerini belirterek, Darüşşafaka'yı çağdaş bir bakış açısıyla yönetilen, güvenilir ve güçlü bir iş ortağı olarak gördüklerini söyledi. Özince, "Hedefimiz eğitimlerine katkıda bulunacağımız öğrencilerimizin 81 farklı ilimizden gelmesi ama öğrenci göndermekte eksik kalan bir ilimiz olduğunda, bizim katkıda bulunacağımız öğrenci sayısı 81 olarak korunacak. Örneğin bu yıl 38 farklı ilden öğrencimiz

sınavda başarı gösterdi. Bununla birlikte 38 ilimizden gelen 81 öğrencimiz İş Bankası'nın sağladığı kaynaklarla Darüşşafaka'da eğitim alacak. Fırsat eşitliğinin bir simgesi olarak il sayısının 81'e yaygınlaştırılması için gerek Darüşşafaka, gerekse İş Bankası gerekli gayreti gösterecektir. Bu hedefimizin bir işareti olarak işbirliğimizi '81 İlden 81 Öğrenci Projesi' diye isimlendirdik" dedi.

Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım da İş Bankası yönetimine teşekkür ederek, "1939 yılında Darüşşafaka ile Türkiye İş Bankası arasında Erzincan depremiyle başlayan dayanışma, bugün imza attığımız proje ile yeni bir boyut kazanmaktadır. Türkiye'nin eğitim alanındaki bu en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi ile ülkenin her köşesinden gelen çocuklara kucak açarak eğitimde fırsat eşitliğine derinlik kazandıran Darüşşafaka, eğitimde gerçekleştirmek istediği yeni atılımlara da zemin hazırlayacaktır" diye konuştu.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın gerçekleştirdiği sınavın bu yılki birincisi Songül Güreli de, imza töreninde arkadaşları adına yaptığı konuşmada, "4 gündür Darüşşafakalıyım. Buradaki öğretmenlerim bize annelik ve babalık yapıyorlar. O yüzden onlara teşekkür ederim. Ben ileride cerrah olmak istiyorum. Eğer eski okulumda okusaydım, belki de bu hayalimi gerçekleştiremeyecektim diye korktum. İleride cerrah olunca bütün hastaları iyileştirmek istiyorum" diyerek İş Bankası'na teşekkür etti. İş Bankası ve Darüşşafaka arasındaki işbirliğinin kökleri 69 yıl öncesine dayanıyor. 1939 Erzincan depremi sonrasında İş Bankası 83 depremzede çocuğun Darüşşafaka'daki eğitim giderlerini üstlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber