Ek Yerleştirmelerdeki Taban Puan Sınırlamasının Kaldırılması İçin Adaylar Ne Yapmalı?

Bilindiği üzere KPSS'den sonraki ilk yerleştirme 1-10 Eylül 2004 tarihleri arasında yapılmıştır. Bu yerleştirmelerde açıklanan kadrolara başvuran adayların bir kısmının ataması, şartları taşımadıkları için yapılmamıştır. Ancak, bu yanlış tercihte bulunan ve şartları taşımayan kişinin yaptığı adayın hatasını bütün adaylar çekmek zorundadır. Zira şartları taşımadığı için yerleşememiş olsa bile, bu adayın puanı, ek yerleştirmelerde, o kadro için taban puan olarak kabul edilmektedir. Devamı için tıklayın.

Haber Giriş : 09 Kasım 2004 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu uygulama 3.5.2002 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ve KPSS işlemlerinin dayanağını oluşturan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliğin 24. maddesine dayanmaktadır. Bu yönetmelik Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulduğundan, maddenin de Bakanlar Kurulu kararı ile değiştirilmesi gerekmektedir.

Ancak, uygulamanın mantıksız ve gereksiz olduğu tüm yöneticiler tarafından bilinmesine rağmen 2002 yılından bu yana hiçbir değişiklik olmamıştır.

Bu konudan mağdur olan adayların konuyu yukarıdaki çerçevede olmak üzere bir dilekçeye yazılı olarak aktarmaları ve aşağıdaki adrese göndermeleri sorunun çözümünün sağlanması açısında yararlı olacaktır.

Sayın Mehmet Ali ŞAHİN
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı
Başbakanlık/ Ankara

NOT: Çözümleri Devlet Personel Başkanlığı veya ÖSYM'den beklemek bu uygulamanın yılar boyu devamı anlamına gelir. Bu nedenle tüm adayları, başkası yapar düşüncesine kapılmadan konuya duyarlı bir şekilde yaklaşmaya davet ediyoruz.

 

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber