OKS'de boş kalan kontenjanlara ön kayıt ile öğrenci alınacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tercihinde Yükselmeden Sonra Boş Kalan Kontenjanlara Ön Kayıt Yolu ile Öğrenci Alınması

Tercihinde yükselme sonucuna göre Anadolu meslekî ve teknik ortaöğretim kurumları, Anadolu Tarım Meslek Liseleri, Tarım Meslek Liseleri, Adalet Meslek Liseleri, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi'ne yerleşen adayların kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu okullarda açık kontenjan kalması durumunda, Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 49. maddesine göre ilköğretim okulu diploma notu esas alınarak ön kayıt yoluyla öğrenci kabul edilebilecektir.

Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 49. maddesine göre İlköğretim Okulu Diploma notu esas alınarak ön kayıtla öğrenci alan meslek alanlarında, ?Giriş Sınavı Başarı Puanı? ile ilgili hususlar dikkate alınmayacak, mülakat ve beden yeterliliği sınavı 80 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Diploma notuna göre ön kayıt takviminde belirlenen kayıt tarihleri arasında yapılan kayıtlar sonunda açık kontenjan bulunması durumunda okulun öğretime açıldığı haftanın son günü çalışma saati bitimine kadar yedek listeden sırası gelenlerin kayıtları yapılacaktır.

Anadolu İmam Hatip Liselerinin tercihinde yükselmeden sonra boş kalan kontenjanlarına OKS-TM puan türünün herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan öğrenciler arasından puan üstünlüğü esas alınarak ilgili okul müdürlüklerince ön kayıt yolu ile öğrenci alınacaktır.

Anadolu Sağlık ve Sağlık Meslek Liselerinin tercihinde yükselmeden sonra boş kalan kontenjanlarına, 2008 OKS e-başvuru kılavuzunun ?Başvuru Şartları? bölümünde yer alan şartlara göre OKS- MF puan türünün herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan öğrenciler arasından puan üstünlüğü esas alınarak ilgili okul müdürlüklerince ön kayıt yolu ile öğrenci alınacaktır.

Diğer okullara tercihinde yükselme işleminden sonra boş kalan kontenjanlara kesinlikle öğrenci alınmayacaktır.

OKS TERCİHİNDE BOŞ KALAN OKUL LİSTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber