İzmir'de polisler, şebeke elemanlarına baskınları haber vermiş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de ?cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurdukları? iddia edilen Ahmet Tekin Baykal'ın elebaşı olduğu gruba yönelik 2 ay önce gerçekleştirilen ?anafor? kod adlı operasyonla bağlantılı olarak gerçekleştirilen ?kumarhane? operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında 6 polis memuru ile İzmir Valiliği Dernekler Müdürlüğünde görevli bir memurun da bulunduğu 16 kişi adliyeye sevk edildi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, ?cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurmak? suçundan tutuklu bulunan Ahmet Tekin Baykal ile bağlantısı olduğu öğrenilen A.K'yı (70) izlemeye aldı. Kahvehane ve lokal işletmeciliği yapan A.K'nın yüklü miktarda paralarla oynanan kumar organizasyonları düzenlediği, İzmir'deki kumar piyasasını elinde bulunduran Baykal'a da yüzde 10 civarında komisyon ödediğinin belirlendiği bildirildi.

Organize ekiplerinin yaptığı teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından A.K. elebaşılığındaki kumar şebekesinin, bazı polislerden de destek ve yardım gördüğü ortaya çıktı. Polis denetimleri ve baskınları öncesinde A.K. ve adamlarına haber verdikleri ileri sürülen Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 6 polis memurunun kimlikleri belirlendi.

Bu gelişmelerin ardından hareket geçen organize ekipleri, kumar şebekesinin elebaşı olduğu iddia edilen A.K, 8 elemanı, 6 polis memuru ve şebeke ile bağlantısı olduğu öne sürülen İzmir Valiliği Dernekler Müdürlüğünde görevli 1 memuru yakaladı.

Şebekenin, ?Karşıyaka İş Adamları Derneği? adı altında faaliyet gösteren bir lokalde de kumar organizasyonları düzenlediklerinin belirlendiği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 16 zanlı adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber