RTÜK Başkanı: Bu iftiraların hesabını soracağım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman'ın Avukatı Ali Yıldız, müvekkilinin Almanya'ya girişine ilişkin "en küçük bir yasal engelin" bulunmadığını bildirdi. RTÜK Başkanı Zahid Akman, "Bu iftiraların hesabını sormak için yargı önünde gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi.

Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, bir basın organında Akman'ın Almanya'ya girişinin yasaklandığına dair haberin yer aldığını anımsattı. 5 Eylül 2008 tarihli Main-Taunus-Kreis Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi tarafından düzenlenen belgenin ellerinde olduğunu ifade eden Yıldız, belgede Akman'ın Almanya'ya girişine ilişkin "en küçük bir yasal engel bulunmadığının görüldüğünü" belirtti. Avukat Ali Yıldız, açıklamasında şunları kaydetti:

"Müvekkilimin Almanya'ya girişine ilişkin en küçük bir yasal engel bulunmazken kasıtlı olarak karalamaya yönelik iddia ve iftiralara devam edilmesi hangi yayıncılık ilkesiyle bağdaşmaktadır? Bu yazı ve tercümesi incelendiğinde görüleceği üzere müvekkilim hakkında Alman makamlarınca verilmiş bir yasak ya da tedbir kararı bulunmamaktadır.

Söz konusu iddialara ilişkin olarak, bugüne kadar çeşitli basın yayın organlarında yapılmış olan tüm haberler kamuoyunun önünde şeffaf bir biçimde tekzip edilmiş, mahkeme kararlarıyla bu iddiaların gerçeğe aykırı olduğu tespit ve tescil edilmiştir.

Gerçeğe aykırı bu iddia ve beyanlar aynı zamanda Türk Ceza Kanunu'nun 267. maddesi vesair hükümleri gereği suç oluşturmaktadır.

Müvekkilim hakkında kamuoyunda yanlış bir kanaat oluşmasını sağlayacak şekilde kullanılan ve kullanılacak olan iddia ve beyanlara karşı hukuki ve cezai müeyyidelerin uygulanması için yasal yollara başvuracağız."

RTÜK Başkanı Zahid Akman da AA muhabirine yaptığı açıklamada, belgeden durumun açıkça anlaşıldığını belirtti. Akman, "Bu iftiraların hesabını sormak için yargı önünde gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber