4/B'li Sözleşmeli Öğretmen de Hazırlık Ödeneğini Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen hafta yayımladığı bir yazı ile öğretim yılına hazırlık ödeneğinin öğretmenlere ödenmesini istemiştir. Bu yazının yayımlanması sonrasında özellikle sözleşmeli öğretmen olarak çalışmaya başlayacaklardan aldığımız sorular nedeniyle bir açıklama yapma gereği duyuyoruz. Mevzuat dayanağının da yer aldığı açıklama için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4/B'li sözleşmeli öğretmenin sosyal haklar da olduğu gibi mali haklar da başvuracağı ilk mevzuat "7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"dır.

Bu esasların 3. maddesinde 2006 yılında bir değişiklik yapılmıştır. Yapılan bu değişiklik şu şekildedir:

"Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde sözleşmeli olarak çalıştırılacak öğretmenlere ek ders ücreti ve her öğretim yılı başında verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği ile 657 sayılı Kanunun değişik 146 ncı maddesinin 3 üncü fıkrasına göre avukat ve dava vekillerine ödenecek vekalet ücretleri üçüncü fıkra hükmü dışındadır."

Bakanlar Kurulunun almış olduğu bu karar çerçevesinde 4/B'li sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirilenler de, 475 YTL'lik, 2008 yılı öğretim yılına hazırlık ödeneğini alabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber