Konaklı, MEB'deki Tedavi ve Yolluk Sorununu Ne Zaman Çözecek?

28 Haziran 2008 tarihinde yayımladığımız haberde ödenmeyen tedavi ve geçici görev yolluğu sorununa dikkat çekmiş ve bazı çözüm öneleri sunmuştuk. MEB'den Beklentilerimiz haberinde ise bu sorunun hala çözülemediğini belirtince Personel Genel Müdürlü Sayın Necmettin Yalçın, konunun Strateji Geliştirme Başkanlığının görev alanında olduğunu belirtmiştir. Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Konaklı acaba ne zaman bu konuya eğilecektir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Nurettin KONAKLI'yı çözüm bulmaya çağırıyoruz

"Öğretmenlerin, Tedavi ve Geçici Görev Yolluğu Sorununun Çözümüne İlişkin Bir Öneri" başlıklı haberimizde 700 bine yakın personeli olan Milli Eğitim Bakanlığının Tedavi ve Geçici Görev Yolluğu Sorununu nasıl çözeceğini açıklamıştık.

"MEB Personel Genel Müdürlüğünden Beklentilerimiz" haberimizde yaşanan bazı sorunları sıralayarak çözüm aramaya çalışmış, Personel Genel Müdürü Sayın Necmettin YALÇIN'dan olumlu yaklaşımlar almıştık. Haberimizde; ?2- Öğretmenlerin, Tedavi ve Geçici Görev Yolluğu Sorununun Çözümüne İlişkin Bir Öneri konusuyla ilgili olarak "Çalışanların tedavi ve geçici görev yolluklarının zamanında ödenmemesi" sorunu çözümlenmelidir.? şeklinde sıraladığımız soruna Sayın Necmettin YALÇIN'ın Sitemize gönderdiği açıklamada ?2-Tedavi ve geçici görev yolluklarının ödenmesi konusu Genel Müdürlüğümüzün görev, yetki ve sorumlulukları arasında bulunmamaktadır. Her ne kadar Bakanlığımız bir bütün ise de söz konusu yazınızda da belirtildiği gibi, "Analitik Bütçe Sınıflandırması" uygulamasından kaynaklanan yollukların zamanında ödenmemesi sorununun çözümü, Bakanlığımızın bütçe işlemlerinin koordinesinden sorumlu birim olan Strateji Geliştirme Başkanlığının görev alanında bulunmaktadır. Bunun bilinmesinde yarar görmekteyiz.? şeklinde cevap vermişti.

Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Nurettin KONAKLI'yı bu konuda çözüm bulmaya ve açıklama yapmaya davet ediyoruz.

Ayrıca Strateji Geliştirme Başkanlığının sitesinde bulunan başkan bölümünde Sayın Nurettin KONAKLI'nın özgeçmişi bulunmasına rağmen ismine rastlayamadık.

Tedavi ve Geçici Görev Yolluğu Sorununu Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Nurettin KONAKLI çözmelidir.

2 yıla yakındır eğitim çalışanlarının ödenmeyen Tedavi ve Geçici Görev Yollukları bulunmaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki personelin Tedavi ve Geçici Görev Yolluklarının zamanında ödenmemesi sorunu; 31.05.2005 Tarihli ve 25830 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 11 sıra nolu 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatındaki Analitik Bütçe Sınıflandırmasına İlişkin Rehber gereğince Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ?Analitik Bütçe Sınıflandırması? Esasından kaynaklanmaktadır.

Aslında bu sorun diğer bakanlıklarda da yaşanmaktaydı, fakat Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ?Analitik Bütçe Sınıflandırması? esasındaki 03.3 yollukları içeren Fonksiyonel kodun son sütununa 05 kodunu eklemiş ve bu kodla da sürekli görev yolluk ödemelerini tanımlamışlardır.

05 kodu sadece sürekli görev yolluğunda kullanılmaktadır. Bu şekilde tayin işi çok olan Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının yaptığı bu değişiklikle 00 kodundan gönderilen yolluklar; tedavi ve geçici görev yolluklarının ödenmesinde kullanılmaktadır. Yeni eklenen 05 kodu ile de sürekli görev yollukları ödenmektedir sürekli görev yolluklarının ödenmesinde ilgili kalemde ödenek olup olmadığına bakılmaksızın ödeme yapıldığından ortaya sürekli görev yollukların ödenmemesi gibi bir sorun da çıkmamaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı; Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının yaptığı gibi ?Analitik Bütçe Sınıflandırması? esasında ufak bir değişiklikle Tedavi ve Geçici Görev Yolluklarının zamanında ödenmesinin yolunu açmalıdır.

Mili Eğitim Bakanlıgıda; Fonksiyonel kodun son sütununda kullandığı;

00 Genel personel hizmetleri
01 Sınıflandırmaya girmeyen eğitim hizmetleri
04 Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesine
05 Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesine
13 Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü

Bu kodlara 02 kodunu ekleyerek 02 kodundan sürekli görev yolluk ödemelerini tanımlayabilir.

Bu tanımlama yapılırsa 02 kodu sadece sürekli görev yolluğunda kullanılacak. Bu şekilde tayin işi çok olan Mili Eğitim Bakanlığının yapacağı bu değişiklikle 00 kodundan gönderilen yolluklar; tedavi ve geçici görev yolluklarının ödenmesinde kullanılacak. Yeni eklenecek 02 kodu ile de sürekli görev yollukları ödenecektir. Sürekli görev yolluklarının ödenmesinde ilgili kalemde ödenek olup olmadığına bakılmaksızın ödeme yapıldığından ortaya Sürekli görev yollukların ödenmemesi gibi bir sorun da çıkmayacaktır.

http://www.memurlar.net/haber/108541/ haberimizde konu ayrıntısıyla işlenmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber