Kasım KPSS'de 'daha önce bir kadroya yerleşen' ifadesi neyi kapsamaktadır

Haber Giriş : 10 Kasım 2004 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce yayımlamış olduğumuz açıklamada, Kılavuzda aşağıdaki açıklamanın bulunduğunu belirtmiştik.

"Adayların tercih formunu doldurup teslim edebilmeleri için daha önce herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunun kadrosuna veya pozisyonuna yerleştirilmemiş olması zorunludur."

Bu açıklamayı yayımladığımız günden bu yana bizlere çok sayıda soru yöneltilmekte ve bu açıklamanın neyi kapsadığı sorulmaktadır.

Açıklamada adayların tercihlerinin geçerli sayılabilmesi için, daha önce herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunun kadrosuna veya pozisyonuna yerleştirilmemiş olması gerektiği belirtilmiştir.

Kılavuzda, 2002-KPSS-SB ve 2004 KPSS'nin geçerli sınav sonuçları olarak belirtildiği ve yerleştirmelerde sadece bu puanların dikkate alındığı düşünüldüğünde, bu sınırlamanın sadece ve sadece 2004-KPSS ve 2002-KPSS-SB ile bir kamu kurum veya kuruluşuna yerleşen adayları kapsadığı ortaya çıkmaktadır.

Burada bir diğer husus, yerleştirme işlemi ÖSYM tarafından yapılmayan adayların durumunun ne olacağıdır. Örneğin Adalet Bakanlığı kadrolarına yapılan atamalar merkezi yerleştirme dışındadır. Adalet Bakanlığı uygulamalı sınav ile memurlarını kendisi atamaktadır. Bu halde bu adaylar da mı yerleştirmeye katılmayacaktır? Kılavuzda bu konuya ilişkin kesin ve net bir açıklama yapılmamıştır. Ancak, bize göre Kılavuzdaki ifade sadece ÖSYM'nin yaptığı yerleştirmeleri ifade etmektedir. bu çerçevede ÖSYM tarafından yapılmayan atamalar sonucunda herhangi bir kamu kurumuna memur olarak atananlar KPSS'de tercih yapabilir. Ancak, bu durumdaki kişiler herhangi bir kadroya yerleşemeye hak kazandıklarında mutlaka muvafakat alarak geçmelidirler. Bu adaylar istifa ederek geçemezler.

Tüm adaylara duyurulur.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber