ÖSYM doktorları mağdur etti iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2008 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ali Ekber Şahin, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) giren hekimleri mağdur ettiğini iddia etti.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TUS sınavına bir gün kalmasına rağmen bazı hekimlerin henüz sınava giriş belgesini alamadığını belirtti.

Hekimlerin her yıl aynı sorunla karşılaştığını, fakat ÖSYM'nin bu soruna çözüm getiremediğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''TUS'a girecek olan hekim arkadaşlarımız, yaklaşık üç yıldan bu yana mağdur ediliyor. Sınava bir gün kalmasına rağmen, halen sınav giriş kağıdını alamayan arkadaşlarımız var. Bugün uçak bileti bulamayan arkadaşlarımız, maalesef sınava giremeyecek. Sınav giriş kağıtları sınavdan en az üç gün önce adreslerine ulaşması gerekir. Ankara'da oturan bir hekim bir gün önce sınava giriş belgesini alırsa bu sorun olmaz. Ama Bitlis, Van ve Hakkari'de oturan hekim için bu büyük bir sıkıntı. Sınava yetişemeyen arkadaşımız bu durumda hukuki yollara başvuracak.''

Bu sorun nedeniyle sınava giren hekimlerin sınav öncesi stres yaşadığını dile getiren Şahin, ÖSYM'nin çözüm noktasında adım atması gerektiğini bildirdi.

Tatvan Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Fırat Doğan da sınava bir gün kalmasına rağmen sınav giriş kağıdını alamadığını kaydetti.

Dr. Doğan, şunları söyledi:

''Sınava bir gün kalmasına rağmen sınava giriş belgem gelmedi. Geçmiş yıllarda da aynı sıkıntıları yaşadık. ÖSYM, sınav giriş kağıtlarımızı, sınava en az üç gün kala elimizde olacak şekilde postalaması lazımdı. Sınav giriş kağıdımı bugün Ankara ÖSYM merkezine gidip alacağım. Ama bu çözüm değil. Herkes uçakla yolculuk etmek zorunda değil. Ancak sınav giriş belgelerinin geç gelmesinden dolayı sınava uçakla gitmek zorunda kalıyoruz. ÖSYM'nin bu konuda acil bir çözüm getirmesi lazım.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber