Şahin Deniz Feneri hakkında konuştu: Babamızın oğlu da olsa fark etmez

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2008 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Şahin, ?Deniz Feneri davası' ile ilgili konuştu:

SAMSUN'da bir dizi inceleme ve açılışlara katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Almaya'da halen devam eden ?Deniz Feneri' davası ile ilgili sorular, ?Biz iktidar olarak her türlü yolsuzluğun usulsüzlüğün üzerine bugüne kadar ciddiyetle gittik bundan sonra da gideriz. Babamızın oğlu da olsa farketmez. Çünkü bizim partimizin ismi AKP'dir? dedi. Bakan Şahin, hakim ve savcılarla ilgili 2008 yılında şu ana kadar 4 bine şikayet geldiğini söyleyerek, bunun yüzde 4'üne işlem yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ankara'dan karayoluyla Samsun'a geldi. Adalet Bakanlığı'na devredilen Tekel'e ait eski binalarda incelemede bulunan Şahin, yeni Adalet Sarayı yapılacak olan ve 35 dönüm alanı bulunan eski Tekel binalarının Samsun'un önemli sorununu çözeceğini söyledi. Bakan Şahin tadilat gören yeni Bölge İdare Mahkemesi'ni de gezdi. Şahin'e Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir de eşlik etti. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin yaptığı incelemelerin ardından Çarşamba İlçesi'ne giderek yeni yapılan Çarşamba Adalet Sarayı'nın açılışını yaptı. Yapımı 1 yılda tamamlanan 6 bin 71 metrekare alan üzerine kurulu, yaklaşık 4 milyon YTL'ye mal olan Adalet Sarayı'nın açılışından sonra Deniz Feneri davası ile ilgili soruları yanıtladı.

?Bir kişi veya kurum suç işlediğinde soruşturmayı siyasi otorite yapmaz. Bağımsız yargı organları yapar. Savcılar soruşturma yapar, dava açmayı gerek görürlerse dava açılır. Kuşkusuz ki, insanlar suç işleyebilir, haklarında iftira da olabilir. Ama ispatlanana kadar, bir yargı kararına bağlanana kadar kimseyi suçlu etmek mümkün değildir. Biz iktidar olarak her türlü yolsuzluğun usulsüzlüğün üzerine bugüne kadar ciddiyetle gittik. Bundan sonra da gideriz. Babamızın oğlu da olsa farketmez. Çünkü bizim partimizin ismi ?Ak Parti'dir. Beyaz renk en ufak bir lekeyi gösterir. O bakımdan biz herkesten daha çok titiziz. Bir yanlışlık var ise yanlışı ortadan kaldırmak bizim görevimizdir. Söylediğiniz dava Almanya'da devam ediyor. Eğer onun Türkiye'de uzantısı varsa Türkiye'de buna benzer suçlar işlenmişse kuşkusuz bu konuda bağımsız yargı üzerine düşeni yapar. Nitekim Ankara Cumhuriyet Savcılığı konu ile ilgili soruşturma başlatmıştır. Bunun sonucunu bekleyin. Bu soruşturmaları yapacak biz değiliz. Biz yargı değiliz.?

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanlığı'nda hiç kimseye özel muamele yapılmadığını vurguladı. Şahin, Ergenokon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında soruşturma izni verilmemesiyle ilgili soru üzerine ?Adalet Bakanlığı'nda hiç kimseye özel muamele yapılmaz. Hakim ve savcılarımız ile ilgili bir takım iddialar şikayetler bakanlığımızın ilgili birimlerince objektif ölçüler içerisinde değerlendirilip, bu değerlendirme sonuçları müsteşarlarımıza ve bana gelir. Biz de bu değerlendirmeler paralelinde kararlarımızı veririz. O nedenle bir takım hakim ve savcılarımızın isminden bahsederek bir değerlendirme yapmam mümkün olmaz. Biz bakan, müsteşar ve diğer arkadaşlarımız hakim ve savcılarımızla ilgili her hangi bir ayrım yapmayız. Müfettiş ve inceleme raporları neyi gerektiriyorsa o raporlar istikametinde hareket ederiz. Hakim ve savcı arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarımızdır. Ama yasa, yönetmelikler gereği bir takım tespitler yapılmışsa, bu tespitler ışığında değerlendirme yapılır? diye konuştu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bu yıl bakanlığa hakim ve savcılarla ilgili 4 bine yakın ikayet geldiğini, değerlendirmeler sonucunda bunlardan yüzde 4'lük bölümüne işlem yapılmasına karar verildiğini kaydederken, ?O nedenle ?Falana şöyle, filana böyle yaptınız' gibi değerlendirmeler isabetli değildir. Bu çalışmaları yapanlarda birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcı arkadaşlardır. Değerlendirmelerine itibar ediyoruz? dedi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Çarşamba Adalet Sarayı'nın açılışı ardından AKP ilçe teşkilatını ziyaret etti. Daha sonra AKP ilçe kongresine katılmak üzere 19 Mayıs İlçesi'ne gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber