Rektörü fişleyen öğretim görevlisi üniversiteden uzaklaştırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 12:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TEKİRDAĞ-Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisinin, Ergenekon tutuklusu Erkut Ersoy'a üniversite hakkında bilgi verdiği, üniversite rektörünü fişlediği ortaya çıktı. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen NKÜ Rektörü Nizamettin Şenköylü, kendisini fişleyen öğretim görevlisini üniversiteden uzaklaştırdı.

Ergenekon operasyonu iddianamesinde Namık Kemal Üniversitesi'ne yönelik bazı iddialar da yer aldı. Ergenekon operasyonunda silahlı örgüte üye olmak ve kişisel bilgileri hukuka aykırı kaydetmek iddiasıyla tutuklanan Erkut Ersoy ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'ndeki Öğretim Görevlisi İbrahim Uzun'la telefon görüşmesi de iddianamede yer aldı. İddianamenin 3 yerinde ismi geçen okutman Uzun, Ergenekoncu Ersoy'a Mardinli olan Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü'nün kendi hemşerilerine öncelik tanıyarak önemli görevlere getirdiğini telefonda anlatıyor. 03.09.2007 tarihinde 13.32'deki bir telefon görüşmesinde Namık Kemal Üniversitesi'nde görevli okutman İbrahim Uzun'un 'paylaşmak istediğim çok büyük sorunlar var' diyerek başladığı görüşmede Erkut Ersoy'dan yardım talebinde bulunuyor.

İddianamenin 501'nci sayfasındaki telefon görüşmesine göre iki kişi arasındaki konuşma şöyle cereyan ediyor:

- İbrahim Uzun: Teşekkür ederim sağ olun uğraşıyoruz sizinle paylaşmak istediğim çok büyük sorunlar var. Şimdi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bildiğiniz gibi yakında kuruldu. Burada bir Mardinleştirme ve doğulaştırma operasyonları hız kazandı. Çok ayrıntılı konuşmamız lazım. Ben şu anda okuldayım. Tekirdağ'da, Meslek Yüksek Okulu'ndayım. Bunun için rektör yardımcıları istifa etti. Birisi de benim çok yakın dostum.

- Erkut Ersoy: Şimdi ben görevde değilim de Düzce'deyim. Bir gün izin alsanız burada detaylı görüşsek olur mu? Bir gün izin alsanız okuldan?

- İbrahim Uzun: Burada arkadaş yok mu?

- Erkut Ersoy: İşte orada arkadaşlarımız var ama yani bizim istihbarat birimdeki arkadaşlarımızı bu görüşmelerde kullanmıyoruz. Onlar tamamen bilgi toplamak amacında olduğu için kendilerine şey yapmak istemiyoruz.

Öte yandan Ergenekon terör örgütüne üye olmak ve istihbarat sağladığı gerekçesiyle tutuklanan Erkut Ersoy'un ev ve işyerinde yapılan aramalarda ise iki sayfadan oluşan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde 'PKK yapılanması' ihbarı ile ilgili ihbarı yapan kişiye ait telefon numaralarının bulunduğu el yazısı doküman bulundu.

Bu olaydan sonra harekete geçen üniversite yönetimi, Öğretim Görevlisi Uzun hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda öğretim görevlisi Uzun, üniversiteden uzaklaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber