Diş hekimlerinden SGK'ya 'hizmet alımı' teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2008 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, kamuda verilen ağız ve diş sağlığına yönelik hizmetin talebi karşılamadığını öne sürerek, "Toplum sağlığı için muayenehanelerden de hizmet alınmalıdır. Hizmet alımı hakkında hazırladığımız öneri paketini bugün Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) sunacağız" dedi.

Yıldırım, TDB Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, sağlık Bakanlığının istihdam ettiği diş hekimi sayısının yaklaşık 5 bin 500, özelde hizmet veren hekim sayısının ise 16 bin olduğuna dikkati çekerek, "kamuda görev yapan hekimler ihtiyacın çok altındadır ve talebi karşılayamamaktadır" diye konuştu.

Devletin diş hekimliği dışında birçok sağlık sektöründen hizmet alımı yaptığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Oysa ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde topluma yeterli hizmet verilememesine rağmen, muayenehanelerden yararlanma yoluna gidilmemektedir.

Devlet, toplum sağlığı için muayenehanelerden de hizmet almalıdır. Hizmet alımı hakkında hazırladığımız öneri paketini bugün Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) sunacağız."

Öneri paketinin dolgu, diş çekimi, kanal tedavisi ve önleyici ortodonti işlemlerinde verilecek hizmetleri kapsadığını bildiren Yıldırım, ""Bu hizmetler, kamuya maliyetinden daha uygun fiyata devlete verilebilecek. Vatandaştan da en fazla yüzde 30 oranında farkı alınacak. Bu durumda devlet hastanelerindeki uzun sıralar engellenerek, vatandaşın kaliteli ve sıra beklemeden hizmet alabilmesinin önün açılmış olacak" diye konuştu.

Hükümetten Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 1 Ekimde yürürlüğe girmesinden önce taleplerini de içeren düzenleme yapılmasını istediklerini ifade eden Yıldırım, "Olumsuz yanıt verilmesi halinde yurt genelinde çeşitli eylemler yapacağız. Eylemlerimize ekim ayında başlayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber