İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS yerleştirmelerinde skandalın belgesi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 18 Eylül 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdal Aydın'ın yazısı

İşte ÖSYM'nin nitelik kontrolu yapmadığının belgesi...

Sevgili okuyucularım, bir haftalık aradan sonra yazılarıma kaldığımız yerden devam ediyorum. Geçmiş yazılarımda KPSS-2008/3 yerleştirmelerinde ÖSYM'nin nitelik kontrolü yapmaması sebebiyle niteliği tutmayan adayların yerleştiğini,bu sebeple niteliği tutmasına rağmen bir çok memur adayının mağdur olduğunu elimize belgeler ulaştığı zaman bunları size duyuracağımızı belirtmiştim.

Hatırlarsanız kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirme yapılması amacıyla ihtiyaç duyduğu boş kadro ve pozisyonları ÖSYM başkanlığına bildirmişti.

ÖSYM'de KPSS-2008/3 yerleştirme döneminde memur adaylarının tercihlerini almış ve yerleştirme sonuçlarını ilan etmişti.

SKANDAL 1

Personel ihtiyacı olan kurumlardan biri olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, ihtiyacını gidermek için yerleştirme yapılması amacıyla boş kadrolarını ÖSYM Başkanlığı'na bildirmiş. ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonucunda ataması teklif edilenlerin evraklarını Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne vermesi ile memur yerleştirmelerindeki skandallar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Genel Müdürlüğü'nün yurt yönetim memuru, grafiker, mühendis ve istatikçi kadrolarına ÖSYM tarafından kılavuzda aranılan şartları tutmayan memur adaylarının yerleştirilmesi yapılmış. Bu şekilde olanların sayısı 83 kişi. Yani 83 kadroya ÖSYM tarafından niteliği tutmayan aday yerleştirilmiş. Genel müdürlük haklı olarak aradığı niteliği taşımayan adayların atamasını yapmamış.

SKANDAL 2

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü, ihtiyacı olan 97 kadroyu ilan için ÖSYM'ye bildirmiş. KPSS-2008/3 yerleştirme sonucunda kurum tarafından 60 kişinin niteliği tutması sebebiyle ataması yapılmış, 22 kişinin niteliği tutmaması sebebiyle ataması yapılmamış. 15 kişi ise hiç başvurmamış. Muhtemelen başvurmayanların da niteliği tutmuyor yoksa memur adayları niye başvurmasın...

SKANDAL 3

Hacettepe Üniversitesi'nin ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda ilan edilen kadro sayısı 109 kişi. Yapılan yerleştirme sonucunda ataması yapılan ve göreve başlayan memur sayısı 33 kişi. 18 kişinin niteliği tutmaması sebebiyle üniversite tarafından atamaları yapılmamış. 58 kişi ise hiç başvurmamış. Yukarıda örneğini verdiğim gibi muhtemelen bu 58 kişinin de niteliği tutmuyor...

SKANDAL 4

Hatay İl Özel İdaresi'nin ÖSYM tarafından ilan edilen kadro sayısı 42... ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonucunda Hatay İl Özel İdaresi tarafından ataması yapılan personel sayısı 21. ÖSYM'nin nitelik kontrolü yapmaması sebebiyle ataması yapılmayan aday sayısı 6. Başvuruda bulunmayan aday sayısı ise 15.

SKANDAL 5

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün ÖSYM tarafından ilana çıkılan kadro sayısı 45. Bunlardan 1 tanesinin ataması sözkonusu genel müdürlük tarafından yapılmış. Geriye kalanlardan 19 kişinin niteliği tutmamaması sebebiyle ataması yapılmamış. Başvurmayan aday sayısı ise 25 kişi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber