Ergenekon'da 8. dalga: Biri askeri personel 10 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Ülkü Ocakları başkanı Levent Temiz, Ergenekon davası kapsamında Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alındı. Sinama sanatçısı Nurseli İdiz'in de soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. 28 Şubat sürecinde Fadime Şahin'i Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz'ün koynuna soktuğu ileri sürülen Seyhan Soylu'nun da gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz, Ergenekon davası kapsamında Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alındı. Sabah saatlerinde Levent Temiz'in Bakırköy'deki ev ve işyerine gelen terörle mücadele şubesi ekipleri Temiz'in gözaltına alındığını kendisine tebliğ ettiler.

Levent Temiz'in Bakırköy, Ebuzziya Caddesindeki bürosu ve Florya Basın Sitesideki evinde sabah saatlerinde başlatılan arama çalışmarı halen devam ediyor.


Danıştay sanığı Osman Yıldırım'dan mahkemeye 6 sayfalık itiraf mektubu


"Ergenekon" soruşturması kapsamında, Ankara ve İstanbul'da 10 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir soruşturma kapsamında, arama yapmak için avukat Levent Temiz'in annesi ve kardeşlerinin kaldığı belirtilen, Bakırköy Florya Basınköy'deki bir apartmana gittiler. Ekipler, daha sonra apartmanın 3. katındaki, Levent Temiz'in oturduğu daireye girerek, bir süre arama yaptı. Levent Temiz, evdeki aramanın ardından gözaltına alındı.

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Yönetim Kurulu üyesi avukat Ömer Kavili, olay yerinde yaptığı açıklamada, özel yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinin müracaatıyla, avukatlık yasası bakımından Temiz'e ait sırların korunmasıyla ilgili bir sorun yaşanmaması için baro tarafından görevlendirdiğini söyledi.

Kavili, Levent Temiz'in "Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındığını, ancak soruşturmanın gizliliği dolayısıyla başka bilgi veremeyeceğini" kaydetti.

Bu arada, soruşturma kapsamında Ankara'da da 9 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Bu kişilerden birinin "askeri personel" olduğu ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber