22 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 22 Eylül 2008 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAŞBAKAN ERDOĞAN EKONOMİYİ DEĞERLENDİRİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenleyeceği basın toplantısında, son ekonomik gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat: 11.30)

-BAŞBAKAN EMNİYET MENSUPLARI İLE İFTARDA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde verilecek olan iftar yemeğinde emniyet mensupları ile bir araya geliyor. (Saat: 18.55)

-BAKAN ÇİÇEK TODAİE'NİN YENİ ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI TÖRENİNDE

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nün 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenecek olan törene katılarak bir konuşma yapıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN ŞAHİN ÇUBUK ADALET SARAYI AÇILIŞINDA

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ankara Çubuk'da yaptırılan Adalet Sarayı'nın açılışını gerçekleştiriyor. (Saat: 14.00)

-NÜKLEER İHALESİNDE KÜRESEL DALGA VE GARANTİ EKSİKLİĞİ SORUNU

-Enerji Bakanlığı'nın 24 Eylül'de yapacağı nükleer santral ihalesi için şartname alan şirketler, küresel dalga ortamında kredi bulma sorunu yaşandığını ve garantilerin yeterli olmadığını bildirdiler.

-BAKAN OLMAK İSTEYEN KAYMAKAM

-Kaymakamın ?Bakan olma? sevdası resmi yazışmalara konu oldu. Sinop'un Ayancık İlçesi'ndeki devlet hastanesinde görev yapan Anestezi Teknisyeni Halime Altundal'ın görev yaptığı hastaneden daha büyük bir hastanede kendisini geliştirmek amacıyla 1,5 ay süreyle çalışma talebine İlçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit'den ilginç bir cevap geldi. Kaymakam ?Bende 1,5 ay bakan olup kendimi geliştirmek istiyorum? dedi. Türk Sağlık-Sen ise, davranışından ötürü Kaymakamı İçişleri Bakanı'na şikayet etti.

-YARGI İPTAL ETTİ, GÖKÇEK DİRENİYOR, ANKARA'NIN SİMGESİ YİNE DAVALIK

-Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır tartışılan camili simgesi yine mahkemelik oldu. Ankara 3'nci İdare Mahkemesi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin camili simge kararını iptal etmesi ve ardından Danıştay 8'nci Dairesi'nin de bu kararın bozulması istemini reddetmesine karşın, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu simgeyi, resmi yazışmalar dışında kullanmayı sürdürmesi, konuyu yeniden yargıya taşıdı.

-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran eski CHP Trabzon Milletvekili Avukat Rahmi Kumaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında ?görevi kötüye kullanmak, kamu mallarına zarar vermek ve yalan bildirimde bulunmak? suçlarından, suç duyurusunda bulundu.

-Kumaş, dilekçesinde, ?Danıştay 8. Dairesince red edildiğinden 16.04.2008'den bu yana bilinçli olarak iptal edilen simgeyi her yerde kullanan, kullandıran sanık İ. Melih Gökçek'e görevini kötüye kullanma, yalan bildirimde bulunma ve yasadışı simgeyi kamu yerlerine kazıyarak kamu mallarına zarar verdiğinden, hakkında yasal soruşturmaya geçmenizi ve cezalandırılmasını sağlayarak ceza davası açmanızı saygılarımla dilerim? dedi.

-ANTİK KENTE TERMİK SANTRAL

-Çanakkale İli Biga İlçesi Kemer Köyü sınırları içinde bulunan Parion antik kentinin bir kilometre güneyinde, İçdaş şirketi tarafından kurulacak bin 200 megavatlık termik santral, Çanakkale'de bulunan sivil toplum örgütlerini ayağa kaldırdı.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne dilekçe gönderen Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü ve Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Hicri Nalbant, hafriyat çalışmalarının durdurulmasını ve bakanlık uzmanlarınca ?acilen? araştırma ve inceleme çalışmalarının başlatılarak, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

-TÜRKİYE EVLİLİK SAYISI ARTIYOR

-İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Türkiye genelinde evlenen kişilerin sayısı her yıl artıyor. 2001 yılında 555 bin 106 kişi evlenirken bu rakam 2006 yılında 652 bin 239 kişiye ulaştı. 2003'de 577 bin 260, 2004'te 627 bin 639, 2005'te 653 bin 901 kişi dünya evine girdi.

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit'in soru önergesine verdiği yanıtta yıllara göre boşanma rakamları da şöyle: 2001'de 93 bin 995, 2002'de 97 bin 325, 2003'de 94 bin 640, 2004'te 93 bin 026, 2005'te 97 bin 900 ve 2006'da ise 95 bin 495 kişi boşandı.

-SUZUKI'NİN BASIN TOPLANTISI

-Suzuki, 2009 yılında yapacağı atılımları, hedefleri ve pazara girecek yeni modellere ilişkin Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

-TURKCELL CEBİT BİLİŞİM FUARI TOPLANTISI

-7-12 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde düzenlenecek CEBIT Bilişim Fuarı'na sponsor olan Turkcell, fuara ilişkin basın toplantısı düzenliyor.

- Turkcell Plaza'da düzenlenecek olan toplantıya, Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler katılıyor. (Saat: 10.30)

-TÜRKİYE DİYABET KONTROL PROJESİ TANITIM TOPLANTISI

-Türkiye'nin en geniş kapsamlı diyabet projesi olan ?Türkiye Diyabet Kontrol Projesi? Swiss Otel'deki toplantıyla tanıtılıyor. (Saat: 12.00)

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber