Dolandırılan öğretmen, dolandırıcılıktan yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2008 21:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova'da tarih öğretmenliği yapan T. Ö. dolandırılarak büyük bir borç batağına saplandı. Bataktan kurtulamayan çaresiz öğretmen, çareyi dolandırıcılık yapmakta buldu. Kendisini banka görevlisi olarak tanıtıp, form doldurup nüfus cüzdanı fotokopilerini alan ve daha sonra da bu isme sahte nüfus cüzdanı çıkaran T.Ö., banka görevlisinin, başvuru formundaki adresin kendi memleketinde olmadığını fark etmesi ile yakayı ele verdi.

Pazaryeri ilçesindeki şahıslar adına sahte evrak düzenleyerek kredi almak için Bilecik'teki bir banka şubesine müracaat eden T.Ö., bankadaki Pazaryerili memurun, evraklardaki adres bilgilerinin yanlış olduğunu fark etmesi ile olay ortaya çıktı. Memur, zanlının bankada unuttuğu kredi müracaat formundan Pazaryeri'ndeki vatandaşa ulaşarak durumu anlatması üzerine, ilçeden 3 kişi dolandırıldıkları gerekçesi ile cumhuriyet başsavcılığına başvurdu. Şahısların verdiği bilgiler doğrultusunda Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekipleri harekete geçti. Dolandırıldıklarını iddia eden şahıslar, Yalova plakalı bir araçla gelen şahsın, kendisini banka görevlisi olarak tanıttığını, faizsiz kredi verdiklerini söylediği ve form doldurarak nüfus cüzdanı fotokopisini alıp gittiğini söylediler. Bunun üzerine şahsı takibe alan ekipler; T.Ö. isimli şahsın, Yalova'dan kiralanan 77 DL 278 plakalı arabayla dolandırıcılık yaptığını tespit etti. Yalova Emniyeti ile irtibata geçen Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri şahsı takibe aldı.

DOLANDIRILDIĞI İÇİN DOLANDIRMIŞ

Bu sırada dolandırıcılık yapmaya devam eden T.Ö., son olarak Eskişehir'in Çifteler ilçesinde bir şahsı dolandırdıktan sonra Yalova'ya dönünce takibe alındı. Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü'nün bilgisi doğrultusunda Yalova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şahsı kiraladığı arabayı teslim ederken yakaladı. Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, T.Ö.'yü teslim alınarak Bilecik'e getirdi.

Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan T.Ö., Yalova'daki bir lisede tarih öğretmeni olduğunu, kredi kartları nedeniyle borçlandığını, borçlarını ödemek için ticaret yapmaya karar verdiğini, ancak sattığı malın parasını alamayarak dolandırıldığı için borç batağından kurtulamadığını söyledi. T.Ö., büyük bir çıkmaza girdiğini, bu nedenle de bankaları dolandırmaya karar verdiğini ifade etti.

MANKENLİK AJANSLARINDAN RESİM, PARADAN SOĞUK DAMGA

Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Alper Uzman, T.Ö.'nün nasıl dolandırıcılık yaptığına ilişkin şu bilgileri verdi: "T.Ö., her yerde yaygın şubesi olmayan bir banka adına kendisine sahte kimlik kartı yapmış. Bu kartla ilçelere giderek vatandaşlarla görüşüp, faizsiz ve çok cazip ödeme koşullarıyla kredi verdiklerini söylemiş. Vatandaşı ikna edince, formu doldurtup imzalatmış ve bir de nüfus cüzdanı fotokopisi çekmiş. Vatandaşın imzasını ve kimlik bilgilerini alan T.Ö., iyi derecede bilgisayar kullandığı için aldığı bu bilgilerle sahte evrak düzenlemiş. Şahsın kimlik bilgilerini aldıktan sonra bilgisayarın başına geçen T.Ö., fotokopideki nüfus bilgilerine göre, önce sahte bir kimlik kartı düzenleyerek renkli yazıcıdan çıkarmış. Daha sonra, mankenlik ajanslarının sitesine girerek kendine benzeyen bir resim bulup, resim üzerinde de biraz oynayarak yine renkli çıktısını almış ve nüfus cüzdanının üzerine yapıştırmış. Daha sonra nüfus cüzdanını PVC ile kaplayan T.Ö,. soğuk damga için ise hayli ilginç bir yol bulmuş. 1 YTL'lik paraların orta kısmını çıkararak ve kenardaki "Türkiye Cumhuriyeti" yazılı halka kısmını ısıtıp, hazırladığı sahte nüfus cüzdanının üzerine koymuş ve daha sonra da mengene ile sıkıştırıp soğuk damga yapmış. Böylece gerçeğinden kolay kolay ayrılmayan sahte kimlik oluşturmuş. Sahte kimlik ve orijinal imzalı kredi talep formu ile Bankaya giden T.Ö., bankadan kredi almak suretiyle vatandaşları dolandırmış."

ÇEKTİĞİ KREDİLERLE BORCUNU ÖDEMİŞ, PARA TATLI GELİNCE DOLANDIRICILIĞA DEVAM ETMİŞ

Yalova'daki bir lisede tarih öğretmenliği yapan T.Ö., 31 Ağustos'ta araç kiralayarak Bilecik'te dolandırıcılık yapmış. Okulların açılmasıyla okuluna geri dönerek derslere girmiş. Bu arada dolandırdığı 20 bin YTL ile kredi kartı ve bir şahsa olan borcunu ödeyen T.Ö., paranın tatlı gelmesiyle okuldan izin alarak bir kez daha dolandırıcılık yapmaya çıkmış, ancak bu sefer yakayı ele vermiş.

Dokuzu Bilecikli, biri de Eskişehirli olmak üzere, 10 kişi adına bu şekilde sahte kimlik düzenleyen T.Ö., bu şekilde 2 kişi adına 20 bin YTL kredi çekerek 2 bankayı dolandırdığı belirlendi.

Şahısla birlikte, değişik kişiler adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı, kredi formları, fotoğraflar, ortası delik 1 YTL, mengene, renkli yazıcı ve kimlik kaplama makinesi ele geçirildi. Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından adliyeye sevk edilen T. Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber