Saçan, kurucusu olduğu Organize Suçlar Şubesi'nde sorgulanacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Eylül 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İadesini beklerken baskınla karşılaştı

Ergenekon'un kilit ismi Tuncay Güney'i gözaltına alan ve çete oluşumunun ilk farkına varan Adil Serdar Saçan'ın evi de basıldı. Ünlü polis şefi, son olarak komplo olduğu iddia edilen bir trafik kazasında yaralanmıştı. 30 gün içinde polisliğe geri dönmeyi bekleyen Saçan, Ergenekon kapsamında gözaltına alındı. Saçan kendi kurduğu şube tarafından sorgulanacak

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan diğer bir zanlı da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan oldu. Soruşturmanın kilit ismi ve itirafçısı Haham Tuncay Güney, 2001 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nin satışı ve Ergenekon oluşumuyla ilgili Adil Serdar Saçan'a çok önemli ifadeler verdiğini ama bunun polis müdürünce kayda alınmadığını söylemişti.

EVDE DEĞİLDİ, GERİ GELDİ

SAÇAN'IN VİLLASINA BASKIN

Adil Serdar Saçan Bahçeşehir'de ultra lüks villa sitede yer alan evinde gözaltına alındı. Saçan'ın evinde polis saatlerce, Tuncay Güney'in evinden aldığını ileri sürdüğü belge dolu çuvalları aradı.

Saçan'ın Bahçeşehir'deki evine gelen bir savcı ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri evde arama yapmak istedi. Evde bulunan Saçan'ın eşi Adil Serdar Saçan'ı arayarak durumdan bilgi verdiği, bunun üzerine Adil Serdar Saçan'ın evine döndüğü belirtiliyor. Adil Serdar Saçan'ın evine dönmesi ile savcı gözetiminde evde arama çalışmalarına başlandığı öğrenildi.

Adil Serdar Saçan yine bu dönemde ?Örümcek Ağı' adlı hayali ihracat soruşturmasında zanlılardan Erol Mark Kohen'den rüşvet aldığı iddiasıyla soruşturma geçirmişti. Saçan yine emrinde çalıştırdığı Ali İhsan Yıldırım adlı polis tarafından Bursa'da öldürülen Nesim Malki Cinayeti ile ilişkisi olduğu iddiasıyla suçlanmıştı.

ORGANİZE'DE SORGU

Adil Serdar Saçan kendisine yöneltilen bütün suçlardan bu ay beraat etti. Saçan'ın kanun gereği 30 gün içerisinde mesleğe iade edilmesi gerekiyordu. Ancak, Adil Serdar Saçan dün Ergenekon Operasyonu'nun dokuzuncu dalgası kapsamında gözaltına alındı. Saçan geçen haziran ayında da özel otomobiliyle seyahat ederken otomobilinin üzerine yanından geçen TIR'ın dorsesi düşmüştü. Saçan ve oğlu Kerim Bedri Saçan kazada yaralanmıştı. Saçan kurucularından olduğu İstanbul Organize Suçlar Şubesi'nde sorgulanacak.

Bir dönemin hızlı polisi

ADİL Serdar Saçan bir dönemin hızlı ve korkusuz polis müdürüydü. 1998'de İstanbul Organize Suçlar Şubesi'ni kurup, 2003'e kadar da bu birimin müdürlüğünü yaptı. 600'ün üzerinde operasyona imza attı, 11 bin sanığın ifadesini aldı. O güne kadar adının anılmasından dahi korkulan mafya babalarını teker teker sorguladı, çoğunu cezaevine yolladı. Türkiye'nin en büyük yolsuzluk operasyonlarını yönetti. Adil Serdar Saçan 1985 yılında Polis Akademisi'ni birinci olarak bitirdi. Malki cinayeti, Albayraklar Holding, BİT'ler, Akbil, Adnan Hoca, Telekulak ve şike soruşturmalarını yürüttü. Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Sedat Şahin, Ayvaz Korkmaz, Kürşat Yılmaz, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere yönelik operasyonlar yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber