Akdeniz Üniversitesi olaylarında tutuklu 5 sanıktan 4'ü serbest

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2008 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi'ndeki silahlı, taşlı, sopalı kavgayla ilgili yargılamada tutuklu sayısı 5'ten 1'e düştü. Sanıkların 4'ünün tutuksuz yargılanmasına karar verilirken, üniversite içinde silahla ateş ederken görüntülenen Ömer Ulusoy'un tutukluluk hali ise devam etti.

Antalya'da 4 ve 6 Nisan tarihlerinde yaşanan olaylarla ilgili dava sürüyor. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada öncelikle bir önceki mahkemeye gelmeyen sanık ve tanıkların dinlenmesi yapıldı. Olayların yaşandığı üniversite yurdunun müdürü Ramazan Tatlı, kendi yaptıkları incelemeler, polisin raporları ve müfettiş incelemeleri sonunda kesinlikle Türk bayrağı yakma olayının yaşanmadığını ve Abdullah Öcalan posteri açılmadığını bildirdi. Tatlı, olaylar sırasında yurt içindeki lamba ve çöp bidonlarına zarar verirken gördüğü kişileri de tek tek bildirdi. Yaklaşık 2 saat süren mahkemede toplam 7 tanık dinlendi.

Bu arada, karşıt görüşlü diye bilinen öğrencilerin avukatı Münip Ermiş ile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tuncay Özmen arasında zaman zaman sözlü gerginlikler yaşandı. Ermiş, polis fezlekelerinin dava dosyasından çıkartılmasını talep etti, ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti. Ermiş ve beraberindeki avukatlar, Akdeniz Üniversitesi tarafından başlatılan soruşturmada tutulan tutanakların da dava dosyasına girmesini talep etti. Bu talep olumlu karşılandı.

Tutuklu ve tutuksuz sanıklara ve avukatlarına da tek tek söz verildi. Elindeki silah ile kalabalık bir gruba ateş ederken görüntülenen Ömer Ulusoy savunmasında şu ifadelere yer verdi: "Ben ateş edip arkamızdan kovalayan 300 kişilik grubu korkutmasaydım en azından 5-6 ölü olurdu. Çünkü çoğunun elinde taş, sopa, bıçak gibi yaralayıcı alet vardı ve aramızdaki mesafe 25 metreye kadar düşmüştü. Ben 9 el ateş ettim ama 300 kişiden biri bile yaralanmadı. Bu benim öldürme amacı taşımadığımın bir göstergesidir. Kasten adam öldürmeye teşebbüsten değil, kavgada korkutmak amacıyla silah teşhiri ve meskûn mahalde ateş etmekten yargılanmamı, tutukluluk süremin gözönüne alınarak tahliyemi istiyorum." Duruşmaya yine siyah takım elbise ile katılan Ulusoy'un alnındaki Zülfikar dövmesinin halen durduğu ancak yavaş yavaş silinmeye başladığı görüldü.

Mahkeme heyeti duruşmanın sonunda tutuklu sanıklardan Ahmet Bekmez, Tahir Kara, İsmail Ahmet Turgut ile Çağrı Bulut'un tahliyesine karar verdi. Ancak, Ömer Ulusoy'un tutukluluk hali sürecek. Mahkeme heyeti duruşmayı 24 Ekim'e erteledi.

Bu arada, tahliye olan öğrencilerin yakınları ve arkadaşları mahkeme sonunda sevindiler. Bazı kadınlar sevinçten gözyaşlarına hakim olamazken, ülkücü işareti yapan bir grup, adliye bahçesinde slogan attı. Polis, sol görüşlü kişileri tahrik amacı taşıdığı gerekçesiyle slogan atan gruba müdahale etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber