Polis müdürünün isyan ettiği an

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

DENİZLİ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Çınar Polis Merkezi ekipleri, 2 işyerine düzenledikleri operasyonda, taşınması ve satışı yasak olan 174 sustalı bıçak, 21 muşta ve 17 çelik cop ele geçirdi. Esnafa tepki gösteren İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, ?Bıçağa oluk bile yapmışlar, iyi öldürsün, bol bol kan akıtsın diye. Utanmadan bunları 15 yaşındaki çocuklara satıyorlar. Bunlardan para kazanmayı bıraksınlar? dedi.

Denizli Valiliği, 2006 yılında bıçakla adam öldürme, yaralama ve okul çevrelerindeki şiddet olaylarının artması üzerine bıçak taşınmasını yasakladı. Karar kapsamında, Asayiş Şubesi ve Çınar Polis Merkezi ekipleri, dün Gazi Bulvarı'nda M.A. (50) ve H.E.'nin (47) sahibi olduğu iki ayrı işyerine baskın yaptı. İşyerlerinde yapılan aramalarda 174 sustalı bıçak, 21 muşta ve 17 çelik jop ele geçirildi. Gözaltına alınan M.A. ve H.E., haklarında tutanak tutulup, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, ?Operasyonu Valiliğin aldığı karar üzerine yaptık. Çok tehlikeli bıçaklar, coplar ve muştalar ele geçirdik. Yaralanan gençlerin anne ve babaları adına isyan ediyorum. Esnaf, suçlarda kullanılan bu tür aletleri satarak para kazanmasın, taşınmasının da mantıklı bir açıklaması yok. Bir insan bıçağı, muştayı ve copu neden taşır, amacı birine saldırmaktır sadece. Bunları satan esnafın düşünceli olması lazım, birinin canını alabilecek aletler bunlar. Bıçağa oluk bile yapmışlar, iyi öldürsün, bol bol kan akıtsın diye. Utanmadan bunları 15 yaşındaki çocuklara satıyorlar. Bunlardan para kazanmayı bıraksınlar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber