CHP'li RTÜK üyeleri TRT'yi mahkemeye verecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2008 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin başkanlığında genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarından oluşan 11 kişik TRT Personel Komisyonu kararlarının iptali için RTÜK üyeleri aracılığıyla mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman'ın istifasının görüşüldüğü toplantıda, 28 Ağustos tarihli komisyon kararlarının CHP'li RTÜK üyelerinin muhalefetine rağmen geçtiğini belirten Osman Kaptan, ?O komisyon kararları TRT Genel Müdürü Şahin'e padişah yetkileri veriyor? dedi. Osman Kaptan, sözkonusu komisyon kararlarında personele yönelik tüm işlemlerde Genel Müdür İbrahim Şahin'in tek yetkili kılındığını söyledi. Özellikle TRT Personel Komisyonu'nun söz konusu kararlarının 6'ncı maddedesinin ?Hizmet yaşı fazla olan ve anılan yerde uzun süre görev yapan uzmanlaşmış personelin merkezde hizmetlerinden ve deneyimlerinden yararlanmak üzere ihtiyaç duyulan birimlere kadroları ile birlikte aktarılması' şeklinde düzenlendiğine dikkat çeken Kaptan, ?Bu zorla emekli etme veya istifaya zorlamaktır? dedi.

GENEL MÜDÜRE PADİŞAH YETKİSİ

KTRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, bu kararlarla 3984 sayılı yasanın 8'inci maddesinin RTÜK'e verdiği üst kurul tarafından belirleme yetkisini gasp ettiğini savunarak şöyle konuştu:

?TRT personeli üzerinde böyle bir tasarruf hakkı ancak RTÜK'ün onayı ile mümkünken, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den iki kez veto yiyen İbrahim Şahin, kendine karşı çıkamayacak personelden oluşan bir komisyon marifetiyle kendini personel üzerinde padişah yetkileri ile donatmıştır.?

TRT'nin bu ortamda sadece 28- 29 Haziran tarihlerinde yapılan KPSS puanı ile uygulamalı veya mülakat yöntemiyle prodüktör, yapımcı, spiker, muhabir gibi çetili kadrolarda 195 ve müfettiş yardımcılığı için 10 personel alımına gideceğine dikkat çeken Kaptan, ?Yoksulluğun, yolsuzluğun ve yasakların üzerine gideceğim diyerek oy toplayan AKP, şimdi kadrolaşma ve kayırmacığın partisi olmuştur. TRT Antalya Radyosu'na yapılanlar gibi kurumlar bir yandan kapatılıp boşaltılırken, diğer yandan doldurulmaktadır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber