3 bin öğretmene ek ödeme; MEB şube müdürü ve ilköğretim müfettişlerine ek ders müjdesi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Eylül 2008 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlara verilen 'ek ödeme'den yararlanamayan 3 bin öğretmenin mağduriyeti giderildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 'geçici görevli' öğretmenlere, yaklaşık 250 YTL ek ödeme yapılacak.

Hükümetin 1,5 milyon memura ağustos ayında verdiği 'ek ödeme'den Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatında geçici görevli yaklaşık 3 bin öğretmen yararlanamamıştı. 112 YTL civarındaki ek ödemenin dışında tutulmak, öğretmenlerin tepkisini çekmişti. Görevli öğretmenler, 2006 yılından bu yana verilen 136 YTL denge tazminatından da mahrum oldukları için toplam kayıpları, 250 YTL'yi bulmuştu. Mağduriyetin giderilmesi için Maliye ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sorunun Maliye Bakanlığı ile konuşularak çözüldüğünü, ek ödemenin bir tebliğ ile illere duyurulacağını söyledi. Varılan uzlaşmayla geçici görevli öğretmenler, 250 YTL'lik ek ödeme alacak. Ek ödemenin 'geriye dönük' verilmesi de bekleniyor.

Bakanlık şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri ile ilköğretim müfettişlerine de 250 YTL ek ders ücreti verilecek.

İbrahim Asalıoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber