Şehit asker Elazığ'da toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2008 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta güvenlik güçlerince Namazdağı Uğurtepe mevkisinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Çavuş Suat Çağlar'ın cenazesi Elazığ'da toprağa verildi.

Şehit erin cenazesi, Alacakaya ilçesine helikopterle getirildi. Çağlar için Gürbuçuk köyünde düzenlenen törene ailesi, yakınları İl Jandarma Komutanı Albay Abdullah Doğan, Alacaka'ya Kaymakamı Gökhan İkitemur, Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, Alacakaya Belediye Başkamı İlhami Sancar ile vatandaşlat katıldı.

Köy mezarlığındaki törende, konuşan Personel Binbaşı Erkan Yanık, şehitlerin sergiledikleri kahramanlıkların Türkiye Cumhuriyeti'ne ve onun vazgeçilmez dinamiği olan Atatürk ilke ve devrimlerine yönelecek her türlü tehditle mücadelede en büyük ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit piyade çavuş Çağlar'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesi sırasında ayakta durmakta zorlanan şehit erin yakınları, gözyaşlarını tutamadı.

Canezenin toprağa verilmesinin ardından 8. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Nurmay Albay Nihayet Ünlü, şehit askerin köy korucusu babası Abdulkerim Çağlar'a Türk bayrağı verdi.

Suat Çağlar'ın terhisine yaklaşık 4 ay kaldığı, en son 3 gün önce ailesini arayıp ''Durumunun iyi olduğunu'' söylediği, bu görüşmede para istediği, ancak gönderilen paranın eline ulaşmadığı öğrenildi. Çağlar'ın kardeşi Adem Çağlar'ın Kars'ta askerlik yaptığı ve 15 gün önce terhis olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber