5 bin 115 komiser yardımcısına ihtiyaç var

Haber Giriş : 14 Kasım 2004 06:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Aksu, 5 bin 115 komiser yardımcısına daha ihtiyaç duyulduğunu, bu ihtiyacın ihtiyacın polis memurları için açılacak komiser yardımcılığı kursu ile karşılanmasının daha uygun olacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, emniyet teşkilatında 5 bin 115 komiser yardımcısına daha ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Aksu, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu'nun, emniyet hizmetleri sınıfı personelin rütbe terfileri ve değerlendirme kurullarının çalışmasını düzenleyen yönetmelikte yapılan değişiklikle, komiser yardımcılığı için yazılı sınavdan sonra neden mülakatta da başarılı olma koşulu getirildiğine ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Mülakatlar, beceri ölçmek için

Polis memurları arasıdan mülakat sınavı olmaksızın sadece yazılı sınavla komiser yardımcılığı kursuna seçim yapılmasının, amirliğin temel gereği olan 'idare etme becerisi'ni ölçmeksizin komiser yardımlığı kursuna alınma gibi olumsuz bir sonuç çıkardığını bildiren Aksu, bu nedenle sınav sistemine mülakatın da eklendiğini kaydetti.

Aksu, 13 Ekim 2004 tarihi itibariyle emniyet teşkilatında toplam 158 bin 555 polisin görev yaptığını, komiser yardımcısı sayısının da 2 bin 812 olduğunu belirtti. Emniyet teşkilatında 56 polis memuruna bir komiser yardımcısı düştüğünü kaydeden Aksu, "Mevcuda ilave olarak 5 bin 115 komiser yardımcısına daha ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacın tamamının Polis Akademisi'nden karşılanması, ileriki yıllarda rütbe piramidi açısından sorunlara yol açacağından ihtiyacın polis memurları için açılacak komiser yardımcılığı kursu ile karşılanmasının daha uygun olacağı idare tarafından değerlendirilmiştir" dedi.

Aksu, bu kapsamda 205 erkek ve 10 kadın olmak üzere 215 polis memuru için komiser yardımcılığı kursu açıldığını ifade etti. Aksu, komiser yardımcılığı gereksiniminin bir anda karşılanmasının yönetim, liyakat ve adalet açısından sıkıntılar doğurabileceği dikkate alınarak kursların her yıl düzenli olarak açılmasının uygun olacağını da bildirdi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber