TOKİ, susuz, elektriksiz konutları teslim etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2008 12:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Onur SAĞSÖZ/ERZURUM, (DHA)

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Erzurum'daki Hasani Basri Mahallesinde yaptırılan 512 konutun bulunduğu site, altyapı çalışmaları tamamlanmadan hak sahiplerine teslim edildi. İnşaata başlayan müteahhit firmanın su borcu nedeniyle abonelik alamayan hak sahipleri konutların inşaat artıkları ile birlikte teslim edilmesine tepki gösterdi.

TOKİ tarafından 2004 yılında temeli atılan ve 16 ay içinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan konutlar şikayete neden oldu. İnşaata başlayan müteahhit firmanın iflas etmesiyle Özer-Ka firması tarafından tamamlanan konutların bir bölümünün eksik yapıldığını öne süren hak sahipleri sitenin altyapısının da tamamlanmadığını savundu. 16 bloktan oluşan sitedeki evlerin inşaat atıklarıyla kendilerine verildiğini anlatan site sakinleri. inşaata başlayan firmanın su ve elektrik borcu nedeniyle abonelik alamamasından yakındı. Siteye şimdilik sağlanan su ve elektriğin ortak kullanımda olduğunu belirten aileler şöyle yakındı:

?Yıllarca ev sahibi olma hayaliyle yaşadık. 16 ayda sahip olacağımız konutlara 4 yıl sonra kavuştuk. Ancak, hiçbir şey istediğimiz gibi olmadı. Sitedeki evlerin bazılarının içleri eksik bırakılmış. Kiminin mutfak dolapları, kiminin kapı kolları yok. Bloklardaki asansörler de çalışmıyor. En önemlisi olan elektrik ve su aboneliği de yok. Kendi girişimlerimizle siteye su ve elektrik getirdik. Müteahhit firmanın borcu yüzünden abonelik alamadık. Yaklaşan kış mevsiminde doğalgaz kullanımı nasıl olacak, bilmiyoruz. Bunların yanında evleri bize inşaat atıklarıyla teslim ettiler. Site pislikten geçilmiyor. Belediyeye defalarca müracaat etmemize rağmen sitede temizlik yaptıramadık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber