Sezer, af bekleyen öğrencilere randevu vermiyor

Haber Giriş : 15 Kasım 2004 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, af bekleyen öğrencilere randevu vermediği öğrenildi. Çeşitli nedenlerle üniversitelerle ilişiği kesilen öğrenciler, AK Parti ve CHP'den sonra Çankaya Köşkü'nün kapısını çaldı. İktidar ve muhalefetten bekledikleri desteği göremeyen öğrencilerin Köşk atağı da sonuçsuz kaldı. Cumhurbaşkanı Sezer, öğrencilerin görüşme taleplerini 1 ay beklettikten sonra geri çevirdi. 80 bin öğrenciyi ilgilendiren af çalışması konusunda iktidar ve muhalefete yoğun baskı yapan öğrenciler, yasal düzenleme konusunda CHP ve AK Parti'den yeterli ilgili ve desteği göremedi. AK Parti yönetimi, "Muhalefet getirsin, biz aynen destek veririz' diyerek topu CHP'ye atmıştı. CHP ise, öğrenci affı çalışmasının iktidar tarafından Meclis gündemine getirilmesine sıcak bakıyor. Hükümette, öğrenci affının 17 Aralık'taki kritik Avrupa Birliği (AB) Zirvesi sonrasına bırakılması görüşü ağır basarken, bu tarihe kadar gerilime yol açacak konuların gündeme getirilmemesi kararlaştırıldı.

Siyasi partilerden yeterli desteği alamayan öğrenciler geçtiğimiz ay Çankaya Köşkü'ne başvurarak, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşmek istemişlerdi. Cumhurbaşkanı Sezer, af bekleyen öğrencileri temsilen yapılan başvuruyu bir ay boyunca değerlendirmeye aldı. Değerlendirme sonucunda öğrencilerin randevu taleplerini geri çeviren Sezer, danışmanları aracılığıyla öğrencilere Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) işaret etti. Köşk yetkilileri öğrencilere, "Bu konuda öncelikle YÖK'ün tavrının bilinmesi daha doğru olur. YÖK, kararını açıklamadan sayın Cumhurbaşkanımızın bir görüş ortaya koyması uygun olmaz" diyerek, Sezer'in görüşme talebine şu an olumlu bakmadığını ifade ettiler.

Bu arada, öğrenci affı bekleyen öğrencilerle ve AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç ile ayrı ayrı görüşen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, çeşitli nedenlerle üniversitelerle ilişiği kesilen öğrencilerin 'af' talebine destek vermişti. Teziç'in, görüştüğü AK Parti'li Tunç'a ve öğrencilere, "Biz bunu bir af değil, sınav hakkı olarak görüyoruz. Eğitimde belirli bir noktaya gelmiş üniversitelileri birdenbire lise düzeyine düşürmek doğru değil. Bu nedenle böyle bir çalışmayı destekleriz" dediği öğrenilmişti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber