Erdoğan: Çalışanların ücretleri artırıldı

Haber Giriş : 15 Kasım 2004 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çalışan kesimlerin sıkıntılarını gidermeyi en temel önceliklerinden biri olarak gördüklerini belirterek, çalışan kesimlerin ücretlerinde ciddi artışlar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Erdoğan, ?Ulusa sesleniş? programındaki konuşmasında, Türkiye'nin ekonomik alandaki gelişmelerini anlattı.

Erdoğan, Türkiye'nin, mali dengelerini kurduğunu, istikrar ve güven ortamını tesis ettiğini, enflasyonunu tek haneli rakamlara düşürdüğünü, sağlam bir ekonomik yapıya kavuştuğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, 2002 yılı Ekim ayında TÜFE'de yüzde 33.4 olan enflasyon oranının bugün yüzde 10'un altına düştüğünü kaydetti. Çalışan kesimlerin, yıllardan beri, emeklerinin karşılığını tam olarak alamamanın sıkıntısını yaşadıklarını belirten Erdoğan, 2002 yılında 112 dolar olan asgari ücretin, bugün neredeyse iki katına çıkarak 215 dolar seviyelerine yükseldiğini belirtti.

Erdoğan, buna karşılık geçen iki yıllık süre içinde beyaz eşya fiyatlarında önemli düşüşler yaşandığını, Ekim 2002 ile Ekim 2004 arasında buzdolabı fiyatlarının ortalama yüzde 29, çamaşır makinesi fiyatlarının ise yüzde 35 azaldığını anlattı.

Dünyada petrol fiyatlarındaki artışa işaret eden Erdoğan, dünyada petrol fiyatları 2 yıl içinde yüzde 75 oranında artarken, Türkiye'deki pompa satış fiyatlarındaki artışın yüzde 60 seviyesinde tutulduğunu belirtti.

Erdoğan, sağlık alanında köklü, kalıcı ve yaygın çözüm arayışlarının bir sonucu olarak genel sağlık sigortası uygulamasını hayata geçirmek için hazırlıklarının bütün hızıyla sürdüğünü anlattı. Erdoğan, ?Hedefimiz, 2005 yılı içerisinde bu yasayı çıkartmaktır? dedi. Erdoğan, konuşmasının sonunda vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber