Alkollü araç kullanan ambulans şoförü görevden alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2008 15:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde, alkollü araç kullanmaktan ehliyetine 3. kez el konan ve mahkemeye sevk edilen ambulans şoförü A.F., görevinden alındı.

Söğütlü Sağlık Ocağı'nda ambulans şoförü olarak çalışan A.F. (48), geçen mayıs ayında özel aracını alkollü halde kullanırken jandarmaya yakalandı. Daha önce de alkollü araç kullandığı gerekçesiyle hakkında 2 kez işlem yapıldığı belirlenen A.F.'nin ehliyetine el koyan jandarma, sürücüyü mahkemeye sevk etti.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.F., iddiaya göre bir süre ehliyetsiz şekilde ambulans kullandı. A.F.'nin ehliyetinin el konulduğunu bildirmediği ve ambulansla yaralı taşıdığı ileri sürüldü.

Olayın duyulmasının ardından Sağlık Müdürlüğü, A.F.'yi görevinden alarak hizmetli kadrosuna verdi. A.F.'nin yerine ise Geyve ilçesinden başka bir şoför ataması yapıldı.

Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, alkollü araç kullanırken yakalanan A.F.'nin bir devlet memuruna yakışmayan davranış sergilediğini söyledi.

A.F.'nin sağlık ocağında hizmetli kadrosunda çalıştığını, ancak ambulans şoförü sıkıntısı nedeniyle valilik izniyle kendisini ambulans şoförü yaptıklarını belirten Bektaş, "Ancak arkadaşımız alkollü halde kendi aracını kullanırken yakalanmış. Bu davranışı bir devlet memuruna ve ambulans şoförüne hiç yakışmıyor. Kendisini ambulanstan alarak eski görevi olan hizmetli kadrosuna aldık. Ayrıca devlet memuruna yakışmayan bir davranışta bulunduğu için hakkında disiplin soruşturması açtık." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber