iPhone cepte rekabeti kızıştırdı

Haber Giriş : 05 Ekim 2008 23:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Samsung, LG, HTC gibi şirketlerin iPhone'a rakip olarak pazara sundukları dokunmatik ekranlı telefonlara, dünyada en çok satan marka olan Nokia'nın yeni modelinin de katılmasıyla cepte rekabet arttı

Apple'ın müzik dünyasında iPod ile yaptığı devrimin haberleşme alanındaki uzantısı iPhone Türkiye'de henüz satılmaya başlarken dünyanın en çok cep telefonu satan şirketi Nokia'nın, iPhone'un rakibi olacak dokunmatik ekranlı telefonu 2 Ekim'de İngiltere'de tanıtıldı. Nokia'nın Xpress Müzik ailesinin bir üyesi olarak tanıtılan 5800, Nokia'nın Apple iTunes'a karşı pazara sunduğu ?Nokia Müzikle Geliyor? servisini destekleyen ilk telefon olarak da dikkat çekiyor.

Dokunmatik ekran teknolojisinden yararlanılarak üretilen Nokia 5800 XpressMusic'te şarkı, video ve fotoğraf gibi müzik ve eğlence menülerine doğrudan erişim sağlayan ?Medya Menüsü' bulunuyor. Medya Menüsü (Media Bar) aynı zamanda İnternet ve online paylaşım alanlarına doğrudan erişim sağlıyor. Nokia 5800 XpressMusic Flash desteği de sunduğu için kullanıcılar İnternet'in sadece bir parçası ile yetinmek zorunda kalmıyor, istedikleri tüm sitelerde ?sörf' yapabiliyor. Ayrıca Nokia 5800 XpressMusic grafik ekolayzır, 6000 şarkıya kadar saklayabilen 8 GB hafıza, tüm dijital müzik formatlarını destekleme ve 3,5 mm hoparlör çıkışı gibi müzikle ilgili bütün detayları içinde barındırıyor. Entegre surround sound stereo hoparlörler ise sektörün en güçlü sesini sunuyor.

Kusursuz bir müzik deneyimi için Nokia 5800 XpressMusic, Nokia Music Store'dan kolayca şarkı aramanızı ve satın almanızı sağlıyor. Ayrıca güncellenen Nokia Music PC yazılımı da şarkıların sürükle-bırak uygulamasıyla yerlerini değiştirmenizi sağlıyor ve şarkı listesi yönetimini kolayca yapmanıza imkan tanıyor.

Yenilikçi ?Rehber Menüsü' kullanıcıların en çok tercih ettikleri dört kişinin bilgilerini ana ekranda öne çıkarıyor ve tek bir dokunuşla geçmiş mesajlar, e-postalar, arama bilgileri, fotoğraf ve blog güncellemelerine ulaşılabiliyor.

En iyi ekran çözünürlüğüne sahip 3.2 inç genişliğindeki ekranı fotoğraf, video ve web içeriklerini canlı ve berrak renklerde sunuyor. Nokia 5800 XpressMusic 16:9 ölçülerinde saniyede 30 kare gösterme ve 25 kare kayıt etme özellikleri ile VGA kalitesinde video kayıt etme ve oynatma için ideal.

Nokia 5800 XpressMusic 3.2 megapiksel, Carl Zeiss optik destekli kameraya sahip ve tek bir dokunuşla Share on Ovi, Flickr ya da Facebook gibi online topluluklar sayesinde fotoğraf ve video paylaşılabiliyor. Müzik listeleri başlıkları da online paylaşım, MMS ya da Bluetooth aracılığıyla iletilebiliyor.

Nokia 5800 XpressMusic'i farklı şekillerde kullanabilmeleri için cihaz alfanümerik tuş takımı, sanal bilgisayar tarzında QWERTY klavye, elektronik kalem ve gerçek müzik tutkunları için pena ile birlikte sunuluyor.

Konu müzik telefonu olunca tüm dünyadaki insanların aradığı özellikler aynı noktada birleşiyor. Daha fazla hafıza kapasitesi, kaliteli ses sağlayan güçlü hoplarlörler, kolay senkronizasyon ve içeriğe kolay erişim sağlayan mükemmel bir müzik deneyimiyle zengileşmiş cep telefonu. Nokia 5800 XpressMusic, tüm bu koşulları sağlamakla kalmıyor, dünyanın neresinde olursanız olun zengin içeriğe ulaşma ve paylaşma imkanı da tanıyor.

TARAF

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber