2 öğrenci okulda zehirlendi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ekim 2008 15:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

İZMİR'in Pınarbaşı semtindeki Yeşilçam İlköğretim Okulu'nda 7'nci sınıf öğrencileri Derya Çolak ve Esma Aydın, tenefüste simit yiyip ayran içtikten sonra girdikleri derste fenalaştı. Ege Üniversitesi Hastanesi Yoğun bakım ünitesinde tedavilerine devam edilen iki öğrencinin zehirlendiği ancak buna neyin neden olduğunun ise araştırıldığı bildirildi.

Tenefüste simit yiyip ayran içen 7-A sınıfı öğrencileri 13 yaşındaki Derya Çolak ve 14 yaşındaki Esma Aydın, ders zilinin çalmasının ardından da sınıflarına döndü.

ÖĞRETMENLERİ HASTANEYE KALDIRDI

Dersin başlamasından kısa süre sonra şiddetli karın ağrısı yaşayıp fenalaşan Esma Aydın ve Derya Çolak, öğretmenleri tarafından Bornova Trafik Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil servisteki ilk müdahalenin ardından durumlarının ciddi olduğu bildirilen iki kız öğrenci, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

İLK TEŞHİS ZEHİRLENME

Hastanedeki ilk kontrollerinde öğrencilerin yediklerinden zehirlendiği tespit edildi. Sabah evlerinden kahvaltı yapmadan okula geldikleri sadece simit yiyip ayran içtikleri belirlenen Esma Aydın ve Derya Çolak'ın yoğun bakım ünitesindeki tedavilerinin devam ettiği, sağlık durumlarının ise iyiye gittiği bildirildi.

Okul yönetimiyle yapılan görüşmelerin ardından da kantinde satılan simit ve ayranlardan incelenmek üzere numuneler alındı. Öğrencilerin zehirlenmesine ayranın mı yoksa simitin mi neden olduğunun ise incelemeler sonucunda belirleneceği bildirildi. Yeşilçam İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Erdoğmuş ise, 650 öğrencilerinin olduğunu, sadece iki öğrencinin fenalaştığını, büyük üzüntü yaşadıkları olayla ilgili araştırmaların ise devam ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber