Kırklareli Valisi'nden taciz açıklaması

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, ?27 yıllık meslek hayatımda bugüne kadar hiçbir bayanın, tarafıma yönelik herhangi bir suçlaması yoktur? dedi.

Hüseyin Avni Coş, ulusal bir gazetede yer alan, ?Kırklareli Valisi'ne kadın doktordan taciz suçlaması? haberi üzerine yaptığı açıklamada, haberde sözedildiği gibi, ?Kırklareli Valisi'ne kadın doktordan taciz suçlaması? yapılmadığını bildirdi.

?27 yıllık meslek hayatımda bugüne kadar hiçbir bayanın, tarafıma yönelik herhangi bir suçlaması yoktur? diyen Coş, haberde adı geçen doktorun bugün yaptığı basın açıklamasında ve Basın Yasası'nın 14. maddesi hükmü uyarınca ilgili gazeteye gönderdiği, ?Cevap ve düzeltme hakkı? yazısında, iddianın tamamıyla gerçek dışı olduğunu belirttiğini bildirdi.

TACİZE UĞRADIĞI BELİRTİLEN DOKTOR BİLE İDDİAYI YALANLAMIŞ

Habere konu olan doktorun belirttiği üzere, tacize uğradığı iddia edilen kişi olmasına karşın kendisine başvurulma gereği duyulmaksızın, sırf dedikodulara dayanılarak, tek taraflı beyanların sunulmasının iyiniyet ve basın etiğiyle bağdaşmadığını belirten Coş, şunları kaydetti:

?Kaldı ki söz konusu kişi üniversite mezunu olup, herhangi bir tacizle karşılaşması durumunda hukuki yollara başvurma bilgi ve becerisine sahiptir. Buna rağmen haber hazırlarken kendisinin bilgisine başvurulmaması, haberin netliğini ortaya koymaktadır.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in, dinlemeden böyle bir iddiayı gündeme taşıması iyiniyetli olmadığının kanıtıdır. Haberi kaleme alan muhabirle yapılan görüşmede kullandığım kelimeler özenle ayıklanarak, çarpıtılıp yazılmıştır.

Polisevi'nde diğer bazı yöneticilerle birlikte akşam yemeği yenilmiştir. Sayın doktor, yemek sonrasında bir güvenlik sorunu olmaması için resmi görevliler eşliğinde, bir sivil araçla görev yaptığı köye gönderilmiştir. Bunun dışında haberlerde yer alan tüm konular, gerçek dışı isnat ve iftiradan ibarettir.

Gerçek dışı bu haberleri yayan ve yazan kişiler ve kurumlar hakkında yasal yollara başvurarak, maddi ve manevi tazminat ve ceza davası açacağımı kamuoyuna duyururum.?

Memurlar.net'in NOTU: Haber, Vatan gazetesinde yayımlanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber