Tapu ve Kadastro Genel Müdürü emekliye ayrılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Necdet Poyraz, geçtiğimiz günlerde ikinci kez mahkeme kararıyla döndüğü görevinden emekliliğini istedi.

Poyraz A.A muhabirine yaptığı açıklamada, mahkeme kararı gereği 23 Eylül Salı günü görevine başladığını, ancak "kendisine görev yapabileceği bir ortam tahsis edilmediğini" kaydederek, 6 Ekim 2008 tarihi itibariyle emekliye ayrılmaya karar verdiğini söyledi.

Necdet Poyraz, şunları kaydetti:

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürü odası olarak kullanılan Genel Müdür odasının kapısına Müsteşar Yardımcısı yazdırılmış ve Müsteşar Yardımcısı da orada oturuyor. Buna karşılık Genel Müdür için yeni bir oda tahsis edilmemiş. Konuyla ilgili, Bakanlık Müsteşarı ile yaptığım görüşmeden de bir sonuç alamadım. Bu durumda bana tek seçenek kalmıştı, o da emekli olarak sağlığımı ve bundan sonraki yaşantımı düzenlemek ve yeni bir hayata başlamak. Ben de emekliliğimi isteyerek, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü terk ettim."

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Adlı da A.A muhabirine açıklamasında, Necdet Poyraz'ın atanmasının ardından rapor aldığını ve bu nedenle idari boşluk oluştuğunu ifade ederek, kendisinin genel müdür vekili olarak da görevlendirildiğini söyledi.

Adlı şöyle konuştu:

"Necdet Bey 20 günlük raporu bitiminde 4 hafta daha rapor aldı. Bunun üzerine de Bakanlık, bu kişi hasta mı, değil mi diye hakem hastaneye başvurdu. Numune Hastanesine tekrar çağrıldı, muayene edildi. Raporları iptal edildi ve gelip başlamak zorunda kaldı. Başladığı anda da yer ayarlamaya fırsat kalmadan, emeklilik dilekçesini verdi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber