Hasta yakınları, Başhekim Yardımcısı'na saldırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON Fatih Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. İmran Bahçeci'ye bir hastanın yakınları tarafından saldırıda bulunuldu. Polislerin müdahalesiyle sonlandırılan olay sonucunda Dr. Bahçeci şikayetçi olmazken, Trabzon Tabip Odası olayı kınayan bir bildiri yayımladı.

Olay dün akşam Fatih Devlet Hastanesi Dahiliye Servisi'nde meydana geldi. Hastalarını kontrol eden Başhekim Yardımcısı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İmran Bahçeci'ye bu sırada başka bir doktorun hastası olan ve fenalaşan kişinin yakınları tarafından önce sözlü ve ardından fiili saldırıda bulunuldu. Hastane güvenlik görevlilerinin yanısıra polisin de müdahalesiyle yaklaşık 10 kişilik grup hastane dışına çıkarıldı. Dr. İmran Bahçeci, daha sonra yanına gelerek kendisinden özür dileyen kişilerden şikayetçi olmadı.

Trabzon Tabip Odası, bugün olayla ilgili bildiri yayımladı. Fatih Devlet Hastanesi'nin diğer Başhekim Yardımcılığı görevini de yürüten Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Aydın Aydın'ın imzasıyla yayımlanan bildiri şöyle:

?Fatih Devlet Hastanesi doktorlarından Başhekim Yardımcısı Dr.İmran Bahçeci'ye yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Fenalaşan bir hastaya müdahale esnasında hasta yakınları tarafından müdahaleyi etkileyici biçimde sözlü ve fiili saldırı yapılmasını kınıyoruz. Doktorlara, sağlık personeline ve kuruluşlarına şiddeti cesaretlendirici ve neredeyse olağan hale gelen bu tabloların artması endişe vermektedir. Gerekli önlemlerin alınması ve yaptırımların uygulanması için geriye dönüşü olmayan travmalar mı yaşayalım??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber