Adalet Bakanlığından Deniz Feneri açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Adalet Bakanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Alman Mahkemesi'nde görülen Deniz Feneri e.V. davasının "sadece mahkeme kararını değil, gerekli bütün bilgi ve belgeleri talep ettiğini" bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bir gazetenin bugünkü baskısında yayımlanan "Pes dedirten skandal" başlıklı haberde "gerçek dışı iddialara" yer verildiği belirtildi.

Söz konusu haberde, "Almanya'dan Deniz Feneri davasının sadece karar bölümünün istendiği, belgelerin istenmediği" yönündeki iddianın doğru olmadığı kaydedilen açıklamada, Almanya'daki Deniz Feneri Derneği e.V. davası kapsamında gündeme gelen iddialarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Başsavcılığın, soruşturma için gerek duyulan bilgi ve belgeler ile sanık ve tanık ifadelerinin onaylı birer örneğinin Almanya'dan istenmesi amacıyla Bakanlığa yazı yazdığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğümüz, Başsavcılığın yazısını Almanca'ya çevirerek ilgili Alman makamlarına ulaştırılmak üzere 06.10.2008 tarihinde Frankfurt Başkonsolosluğumuza göndermiştir.

Görüldüğü gibi soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sadece Deniz Feneri Derneği e.V. davasının mahkeme kararını değil gerekli bütün bilgi ve belgeleri talep etmiştir. Bakanlığımız ise mevzuat gereği, sadece talep yazısının Alman makamlarına gönderilmesine aracılık etmiştir. Haberde yer alan 'Deniz Feneri davasının karar bölümünün istendiği, belgelerin ise istenmediği' iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber