Özel Sektördeki Süreler, 4/B'linin Yıllık İzninde Dikkate Alınacak mı?

4/B'li personelin yıllık izni "7/15754 Sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda" düzenlenmiştir. Söz konusu esasların 9. maddesinde "217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinde sayılan kurumlarda ve Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödemek suretiyle geçen hizmet süresi"ne göre yıllık izin verileceği belirtilmiştir. Söz konusu hükümde "ve" bağlacı olduğu için memurlar.net olarak özel sektördeki sürelerin yıllık izin süresinin tespitinde değerlendirilemeyeceğini belirtmiştik. Ancak Devlet Personel Başkanlığı bu konuda farklı bir karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ekim 2008 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZEL SEKTÖRDEKİ SÜRELER

Sözleşmeli personelin hakları, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde yer alan hüküm uyarınca çıkarılan 6.6.1978 Tarih ve 7/15754 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan ve 28.6.1978 tarih ve 16330 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarıyla düzenlenmiş bulunmaktadır.

Yıllık izinlere ilişkin olarak, bu Esasların 9 uncu maddesinin 1 inci fıkrasında şu hüküm yer almaktadır:

"217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinde sayılan kurumlarda ve Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödemek suretiyle geçen hizmet süresi, bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir."

Devlet Personel Başkanlığı, 4/B'li olarak çalışmadan önce özel sektörde hizmeti olanların bu sürelerinin yıllık izin süresinin tespitinde değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini soran Sosyal Güvenlik Kurumuna olumlu görüş verdi. Başkanlığın verdiği görüşe göre 4/B'li olarak çalışmadan önce özel sektörde SSK'lı veya Bağ-Kur'lu olarak çalışılan süreler de yıllık izinin süresinin tespitinde dikkate alınacak.

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ GÖRÜŞÜ

Aşağıda yer alan görüş Türk Sağlık Sen'in sitesinden alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber