Meslek lisesi öğrencileri hem okuyor hem maaş alıyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sakarya Fatih Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Arif Türkyılmaz, 2007-2008 eğitim yılında okulda yaptıkları işlerle 400 bin YTL civarında kar elde ettiklerini söyledi.

Sakarya Fatih Endüstri Meslek Lisesinde okuyan öğrenciler, eğitimlerinin yanı sıra okulda yaptıkları işlerle para kazanıyor. Okullar ve resmi kurumların ihtiyaçlarını karşılan okul, döner sermaye usulü ile her yıl bazı öğrencilere ortalama aylık 300 YTL ücret ödüyor.

Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda 2 bin 180 öğrenci bulunduğunu, bunlardan 350'sinin açık meslek lisesinde eğitim aldığını belirtti.

Meslek liselerine talebin her geçen gün arttığını kaydeden Türkyılmaz, bu yıl başvuran öğrencilerin yarısını bile alamadıklarını ifade etti.

Her yıl çeşitli siparişler aldıklarını belirten Türkyılmaz, ''Örneğin geçen yıl Kocaeli'nde 20 okula bilgisayar laboratuvarı kurduk. Bütün her şeyini biz yapıyoruz. Bilgisayar parçalarını toptan alıp, onları monte ederek bilgisayar haline getiriyoruz. Geçen eğitim ve öğretim yılında yaptığımız işlerden 400 bin YTL civarında kar elde ettik'' diye konuştu.

-''ÖZELLİKLE YAZIN ÜRETİM DAHA ÇOK''-

Bu yıl da Kocaeli'nde 20 okulun bilgisayar laboratuvarı kurma işini aldıkları anlatan Türkyılmaz, elektrik bölümünden 10, bilgisayar bölümünden de 15 öğrencinin çalışmaya başladığını söyledi.

Öğrencilerin iş devam ettiği sürece, çalışma saatlerine göre aylık aldıklarını belirten Türkyılmaz, yaz döneminde de sınıf donatıları yaptıklarını kaydetti.

Türkyılmaz, ''Yazın üretim daha çok. Yaz tatili olduğu için, öğrencilerin zamanları daha çok. Belirli gruplarla öğrencileri okula getiriyoruz, aldığımız siparişleri yapıyoruz. Eğitim döneminde öğrencilerimiz, dersleri dışında bu işlerde çalışıyorlar. Derslerini aksatmıyorlar.''

-''EKONOMİK GÜCÜ ZAYIF OLAN ÖĞRENCİLERİ SEÇİYORUZ''-

Elde edilen gelirin vergiler, giderler, öğrencilere ödenen ücretler düştükten sonra Bakanlığa aktarıldığını belirten Türkyılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

''O yüzden Bakanlığımız, bazı şeylerin okullarda yapılmasını istiyor. Çünkü geri dönüşümü var. Bizim amacımız kar elde etmek değil, amacımız öğrencilerin gerçek iş üstünde uygulama görmesini sağlamak. İkinci amacımızda, ekonomik gücü az olan öğrencilere destek sağlamak. Özellikle biz burada çalışana çocukları ekonomik yönden yetersiz çocukları seçiyoruz. Onlara katkı sağlıyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber