Boğaziçi Üniversitesi'nde başörtüsü yasağına öğrencilerden protesto

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğaziçi Üniversitesi'nde yeni rektör Rektör Prof. Dr. Kadri Özçaldıran'ın talimatıyla uygulanan ancak daha sonra "Başörtüsü üzerine şapka" ara formülü ile çözüme kavuşan başörtüsü sorunu, bu kez eğitim fakültesinde ortaya çıktı. Rektörün serbest bırakmasına rağmen Eğitim Fakültesi yöneticilerinin yasakçı tutumu, bir grup öğrenci tarafından sessiz şekilde fakülte koridorlarında protesto edildi. Rektör Özçaldıran'ın Cuma günü Eğitim Fükültesi'ne gelerek Dekan Ali Baykal ile görüştüğü ancak bir sonuç alınamadığı öne sürüldü.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Kadri Özçaldıran'ın talimatı ile öğretim yılı başında yaşanan ancak daha sonra öğrencilerin başörtülerinin üzerine şapka takarak okullarına girmesi ile aşılan sorun bu kez Eğitim Fakültesi'nde öğrencilerin derslere alınmaması ile tekrar ortaya çıktı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Baykal'ın katı tutumu ve bazı eğitim görevlilerinin "Bölüm kararı var" gerekçesi ile başörtülü öğrencilerin okula alınmaması üzerine öğrenciler eylem yaptı. Derslere alınmayan arkadaşlarına destek vermek isteyen öğrenciler Eğitim Fakültesi'ne giderek koridorlarda sessizce bekledi.

Başörtülerinin üzerine taktıkları şapka ile bir süredir derslerine girebilen öğrencilerden Fatma Betül Yumuk, Eğitim Fakültesi'nde arkadaşlarının peruklu ve şapkalı halde bile derslere alınmadığını söyledi. Sınıflara giren öğrencilerin dışarı çıkartıldığını kaydeden Yumuk, "Arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla onların yanına gidip koridorlarda sessiz bir şekilde yöneticileri protesto ettik." dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber