MEB'de şefler isyanda

Haber Giriş : 14 Ekim 2008 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlara verilen ek zamlardan MEB'e bağlı yöneticilerin yararlanamaması ve yöneticilerin personelden daha az maaş almaya başlaması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile sorunun çözümü konusunda çalışma yaptı.

Yapılan çalışmalarda ise şefler yine unutuldu. Personelinden daha az maaş alan şefler isyan aşamasına geldi. İyileştirme çalışmalarında, Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında geçici görevlendirme ile çalışan öğretmenler, bakanlık şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri ile ilköğretim müfettişlerine ek ödeme verilmesi kararı alındı. Çalışmalar neticesinde ise bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan şefler kapsam içine alınmadı. Şef olarak görev yapanlar ek ödemelerden dolayı mağdur olurken, bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarında görevli şefler isyan aşamasına geldi. İş yükleri ağır ve sorumlulukları fazla olan şefler, ANKA'ya yaptıkları açıklamada, ?Neden şef olalım, hem sorumluluğumuz fazla hem de iş yükümüz. İmza atmadan personel olarak çalışmak varken neden şef olalım? dediler.

-VERGİ DİLİMİ NEDENİYLE ŞEFLERİN MAAŞLARI AZALDI-

Milli Eğitim Bakanlığının şef kadrosunda görev yapan eğitim çalışanı, yapılan ek ödemeden unvan ve hizmet sınıfları için belirlenen oranlarda yararlanamadığı gibi Temmuz 2008 ayı itibarı vergi diliminin yüzde 15'den yüzde 20'ye çıkması sonucu maaşlarında azalma da yaşandı. Ocak ayında yapılan yaklaşık 40 YTL'lik artış, verginin yüzde 5 puan artması sonucu 50 YTL olarak geri alındı. Ek zammın da ortaya konulması sonrasında ise Bakanlıkta görevli şeflerin zamdan faydalanamaması nedeniyle, memur maaşı ile şef maaşları neredeyse eşitlendi. Hatta, son yapılan artışlarla birlikte 3 ve 4. dereceden maaş alan teknisyenlerin maaşları ise şef maaşının üzerine çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber