Konya'daki okullara yeniden elektrik verildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DHA)

KONYA'da Meram Elektrik Dağıtış A.Ş. (MEDAŞ) tarafından Beyşehir, Seydişehir, Cihanbeyli ve Hüyük İlçesi'nde borçlu oldukları için elektrikleri kesilen bazı ilköğretim okullarına yeniden elektrik verildi.

Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin'in devreye girmesi ile elektrik kesintisine uğrayan okulların elektrikleri yeniden açıldı. Şahin, MEDAŞ'tan elektrik kesintisi yapılmayacağı sözünü de aldıklarını söyledi.

İlköğretim okullarının elektrik borçlarının ödenmesi için girişimlerde bulunduklarını belirten Halil Şahin, elektrik kesintileri ile ilgili bilgi ulaştığında MEDAŞ Genel Müdürü ile görüştüğünü anlattı. Milli Eğitim Müdürü Şahin, ?Borcu olanların elekrtiklerinin kesilmesi ile ilgili talimat aldıklarını bildirdiler. Biz de buraların kamu kurumu olduğunu ve öğrencilerin tüm bilgilere elektrik ile ulaşıldığını bildirdik. Resmi evrak akışınında elekrtik ile çalışan cihazlarla gerçekleştirildiğini söyledik. Bu kesintilerin okullar için uygun olmadığını belirttik. Borçların yeniden yapılandırılması için çalışmalara girdik. Şu anda borçların faize girmeden ödenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Borçların bir kısmının Özel İdare bütçesinden bir kısmının, genel bütçeden ödenmesi çalışmasına başladık? dedi. Okullardaki elektrik kesintisinin doğru olmadığını belirten Şahin, şöyle devam etti:

?Kamunun, kamuya borcunun tahsili noktasında okullarla ilgili elektrik kesinti mümkün değil. Bunlar yazışmalar ve görüşmelerle yapılmalı. Bizim hala MEDAŞ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Konya'da şu anda elektriği kesik okul yok. Kesilmemesi için de talimatları var. Biz de borçların nasıl yapılandırılacağı çalışmasındayız.?

Bu yılki rakamlarda merkez ilçelerde 1.5 milyon YTL'ye yakın elektrik borcu bulunduğunu ve taşra ilçelerinde de fazla sıkıntı bulunmadığını ifade eden Şahin, ?Bugün için MEDAŞ'a 600 bin YTL ödemişiz. ?Nasıl olsa devletten geliyor' düşüncesinde olmamış ve bir kısmını vermişiz. Zaten taşra ilçelerinde de çok büyük sıkıntımız yok. Bugüne kadar elektrik borçlarının ödenmesi için Özel İdare bütçesinden ayrılan para yoktu ama bundan sonra olacak.

Bütün bunları yanyana koyduğumuz zaman büyük sıkıntı yok. Görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu süreç devam ederken okulların elektriğinin kesilmesi gibi yapıyı düşünemiyorum ve olmasını da arzu etmiyorum. Elektrik borçlarının birikmiş olanların 36 aya yayarak ödenmesini özel idare ve genel idare bütçesinden karşılayacağız. Devlet bütçesinde hemen verme imkanı yok. Plan ve program yapıp ödeyeceğiz. Görüşmelerimizi neticelendireceğiz ve okullarımızın da elektrikleri kesilmeyecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber