Milli Eğitimi karıştıran ödül faksı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

TÜRK Eğitim- Sen Sakarya Şube Başkanı Erol Afşar, Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki bazı okullarda görev yapan 6 öğretmene Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yakın arkadaşı olduğu belirtilen Vanlı işadamı Fuat Yeğin'in Milli Eğitim Müdürlüğü'ne faks çekerek bazı ögretmenlere takdir ve teşekkür belgesi verdirttiğini öne sürdü. Afşar, bu işadamının Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'ya gönderdiği faksın fotokopisini basın mensuplarına dağıttı.

Türk- Eğitim Sen Şube Başkanı Erol Afşar, sendikada yaptığı basın toplantısında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 6 ay önce Hendek'te açılışına katıldığı ?Hanpet' adlı akaryakıt istasyonunun sahibi Vanlı işadamı Fuat Yeğin'in Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'ya Hendek'te çeşitli okullarda görev yapan öğretmenlerin adlarının yazılı olduğu liste fakslayarak bunların ödüllendirilmesini istediğini öne sürdü. Erol Afşar şu iddialarda bulundu:

?İşadamı Fuat Yeğin'in gönderdiği bu liste, Sakarya Milli Eğitim müdürü tarafından 12.9.2008 tarihinde Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne faksla gönderildi. Listenin ilk 6 sırasında yer alan öğretmenle birlikte toplam 20 kişiye 19 Eylül 2008 tarihinde takdir ve teşekkür belgesi verildi. Taraflar ne kadar inkar etseler de, iktidar yanlısı malum sendikanın üyesi 19 öğretmenin adlarıyla birlikte görev yerlerinin de açıkça belirtildiği ve altında torpil talebinde bulunan şahsın isminin ve imzasının olduğu belgenin tesadüf veya düzmece olma ihtimali sıfırdır. En fazla şunu diyebilirler ki, ?Birileri bizim adımıza, bizim ismimizi kullanarak bu listeyi fakslamış olabilirler.' Küçük bir ihtimal de olsa olabilir. O halde size düşen derhal olayın üzerine gitmek, olayı aydınlatmak ve varsa isminizi kullananlar hakkında gereğini yapmaktır.?

Bu faksın yandaş kadrolara puan kazandırmak olduğunu söyleyen Türk Eğitim- Sen Sakarya Şube Başkanı Erol Afşar, ?Daha da ileriye giderek, söz konusu belgenin malum şahıstan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, oradan teyid ve inceleme amacıyla Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve sonra tekrar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığı yolculuğu öğrendik. İşte bu torpille ödül dağıtımının yegane sebebi de yandaş kadrolara zamanın yanı sıra puan kazandırmaktır. Yarın puan esasına dayalı bir yönetmelik çıktığında, iktidar ve iktidarın sendikasına mensup yandaşları, bol keseden dağıtılan ödüllerle elde ettikleri puanlar sayesinde bir adım öne geçebilsinler? diye konuştu.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise, iddiları yalanlayarak Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün faksı 24 saat açıktır. Hergün böyle farkslar gelebilir. O tarihte gönül köprüsü projesi kapsamında Hendek İlçesi dısında birçok ilçede görev yapan ögretmenlere takdirname verildi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber