Şehit Onbaşı Mahram toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2008 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hakkari'de helikopterin inişi kırıma uğraması sonucu yaralanan ve Şırnak Asker Hastanesinde yaşamını yitiren şehit Piyade Onbaşı Orhan Mahran, memleketi Bitlis'in Tatvan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tatvan İbadullah Camisi'nde yapılan törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yapan Binbaşı Mücahit Zorlutuna, Birinci Komando Tugayı ikinci komando taburu komutanlığı emrinde görevli piyade onbaşı Orhan Mahran'ın bölücü terör örgütüne yönelik icra edilen bir operasyon sırasında şehit olduğunu ve rütbelerin en yükseği olan şahadet mertebesine eriştiğini söyledi.

Cenaze namazını Tatvan Müftüsü Sebhetullah Kızılşah kıldırdı.Yapılan duaların ardından Şehit Mahran, defnedilmek üzere doğum yeri olan Güllü köyüne götürüldü.

Törene katılan Şehidin babası Mehmet Şakir Mahran ile dede Mehmet Ali Mahran, cenazenin cami avlusuna getirilişi sırasında sinir krizi geçirdi.

Törene, Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, 6. Mekanize Tugay Komutanı Halit Günbatar, Bitlis Jandarma Komutanı Turhan Yazıcı, Bitlis Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı. Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, kurum amirleri ve binlerce kişi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber