Kılıçdaroğlu: Melih Gökçek ile ilgili dosyaları gündeme getireceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2008 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda, "Biz sayın Karayalçın ile CHP arasındaki gelişmeleri olumlu buluyoruz. Umarız olumlu yansır ve bir AKP batağı olan Ankara, Melih Gökçek'ten kurtulur" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili dosyaları da önümüzdeki günlerde gündeme getireceklerini söyledi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, bütün zorluklara rağmen AK Parti'nin "gerçek" yüzünü göstermek için olağanüstü çaba harcadıklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, "AKP devleti yaratma çabalarını kamuoyuna göstermek görevimizdir. AKP, yolsuzluk batağındadır. Sadece hükümet değil, yerel yönetimler de yolsuzluklara karışmıştır. AKP, rant dağıtan konumdadır. Artık ak değildir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş'in, iş adamı Mehmet Karasu'dan para aldığı iddialarına ilişkin, "Sayın başkan (Öndeş) öncelikle mal varlığını açıklamalı. İkinci olarak, son 5 yılda Mehmet Karasu'nun gönderdiği banka dekontlarını açıklasın" dedi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yolsuzluğa adının karıştığını söylediği yerel yönetimler arasında, İzmir'deki AK Partili belediyelerin de bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, şu karşılığı verdi:

"Bize her gün yolsuzluk dosyaları geliyor. Bunları önce doğrulatıyoruz. Şaban Dişli olayında altı ay araştırdık. Silivri Belediyesi olayında bir ay doğruluğunu araştırdık. Bu konuda kurduğumuz araştırma komisyonumuzun incelemesini tamamladığı dosyaları açıklıyoruz. Bunların içinde İzmir de olabilir."

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki yolsuzluk iddialarını seçimlere kadar açıklayıp açıklamayacağına ilişkin bir soruya ise "Her yerde açıklayacağı" yanıtını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde Silivri Belediye Başkanının tekrar seçilmesi durumunda, düşüncelerinin ne olacağı sorusuna, "Silivrililer hala (biz bu belediye başkanını başımızda görmek istiyoruz) diyorlarsa, evlerine kilit asmasınlar. Çünkü orada evlerini soyacak başkanlar vardır" diye yanıt verdi.

Çankaya Belediyesine ilişkin ortaya atılan iddiaların ardından parti olarak hemen bir komisyon kurduklarını ve iddiaları araştırdıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Silivri ve İstanbul belediyeleri için AKP bir şey yaptı mı? Savcılar harekete geçti mi? Hayır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin iki numaralı isminin, hayali ihracattan mahkum olmuş bir kişi olduğunu öne sürerek, "Danıştay kararı alnındadır, yakasındadır. Hayali ihracattan mahkum olan bir şirketin yöneticilerinden biri, nasıl oluyor da adında 'ak' bulunan bir partinin iki numaralı adamı oluyor?" diye konuştu.

AK Parti'de, hayali ihracattan yargılanan bir başka ismin milletvekili Ali Bayramoğlu olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Bayramoğlu, sadece hayali ihracat yapmıyor, devletin gümrüklerinin yapması gereken bir görevi, kendi adamlarını gönderip yaptırıyor. Yani sahtekarlığı iki kere yapıyor" şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, bu sözleri nedeniyle Bayramoğlu'nun, kendisi hakkında dava açmasını beklediğini de söyledi.

Kılıçdaroğlu, "AKP Şaban Dişli'yi bir kenara bıraktığı gibi hayali ihracatçıları da kenara bırakmalıdır" ifadesini kullandı.

Son dönemde yaptığı açıklamalar nedeniyle, ailesine yönelik baskı iddialarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "TC'nin bütün kurumları beni araştırıyor. Araştırsınlar. Boğazımdan aşağıya haram geçmediyse hiçbir şeyden korkmam" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber