Antalya'daki rüşvet operasyonunda 12 tahliye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2008 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Antalya'da kara yollarında istiap haddinden fazla yük taşıyan araç sahip ve sürücülerine menfaat karşılığı göz yumdukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 44 sanıktan 12'si tahliye edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında, sanık sayısının fazla olması nedeniyle izdiham yaşandı. Bazı sanıklar ve avukatları ayakta kaldı. Sanık avukatları, adliye binasının yeni yapılmasına karşın duruşma salonunun küçük olmasına tepki gösterdi.

Duruşmada söz alan sanık 21 polis memuru, rüşvet almadıklarını, taşımacıların da kendilerine rüşvet vermediklerini iddia etti.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından polis memurları Gürsel Kaplan, Mehmet Çiftçi, Tansu İbanoğlu ve Zafer Yücesoy ile taşımacılardan Arif Çelik,

Cemal Nurlu, İ.Kazım Tokatlıoğlu, Murat Yıldırım, Nuri Göncü, Özgür Yılmaz, Rahmi Yurtseven ve Saadettin Şahin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme, 17'si polis, 32 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kara yollarında istiap haddinden fazla yük taşıyan araç sahip ve sürücüleriyle, bu kişilerden rüşvet aldıkları iddia edilen polis memurlarını ?Balans? operasyonuyla gözaltına almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber