Polis attan düşerek boynunu kırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2008 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi bünyesinde hizmet veren atlı polislerden Zekiye Ararat, prova çalışmaları sırasında attan düşerek boynunu kırdı.

29 Ekim'deki gösteriye hazırlanan Ararat'a geçirdiği kaza sonucu ilk müdahaleyi bir turist yaptı. Yaklaşık 4 ay önce yine at üzerinde düğün yapan bayan polis Ararat'ın tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Atlı Polis Grup Amirliği, 29 Cumhuriyet Bayramı'na hazırlanırken talihsiz bir olay yaşadı. Ziyaretçilerin de izlediği çalışma sırasında bir bayan memur attan düştü. Çalışma başladıktan yaklaşık 5 dakika sonra bir anda huysuzlanan at bayan memuru üzerinden attı. Kafa üstü düşen polisi fark edemeyen arkadaşları, bir süre daha gösteriye devam etti. Daha sonra bayan polisin yardımına koşan meslektaşları, 112 sağlık ekiplerini çağırdı. Boynundan ağır yara alan Zekiye Ararat'a ilk müdahaleyi ise gösteriyi izlemeye gelen yerleşik yabancılardan Siegrid Haöl yaptı. Hemşire olduğu öğrenilen Alman bayan, Ararat'ı sakinleştirmeye ve ilk müdahaleyi yapmaya çalıştı. Bu sırada yine atlı polis grup amirliğinde görevli Gültekin Ararat da eşinin yanına koştu. Kısa bir süre önce nikâhlarını at üzerinde kıydırtan Ararat çiftinden Zekiye Ararat, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan gösteriye devam eden atlı polisler, turistlere değişik bir gün yaşattı. Bazı yerleşik yabancılar polislerin nezaretinde atlara binip tur atma imkânı buldu. Atlı polislerin amiri ise yaptığı açıklamada 29 Ekim'de yapacakları gösterinin provasını yaptıklarını ve gösteri gününe herkesi beklediklerini söyledi. Kendisine kaza sorulan Emniyet Amiri, "Bizde sürekli böyle kazalar olur. At bu, mutlaka düşmeler olacak. Ama şu ana kadar hiç ciddi bir sorun yaşamadık." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber