2. Aktütün saldırısı son anda engellendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2008 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teröristlerin Van Başkale'deki 2 karakola ve Dağlıca'daki bir askeri tesise saldırı girişimi son anda önlendi.

Teröristlerin 'sızma' girişimi, güvenlik güçlerince alınan tedbirle erken fark edilirken, Genelkurmay'ın Bayraktepe saldırısına benzettiği olayda, teröristler güvenlik güçlerinin etkin ateşiyle püskürtüldü.

Tuğgeneral Gürak, 17-24 Ekim 2008 tarihleri arasında Van'ın Başkale ilçesi İran hududundaki 2 karakola 21-22 Ekim 2008 tarihinde yaklaşmakta olan bölücü terör örgütü mensuplarının alınan tedbirlerle erkenden fark edildiğini ve süratle ateş altına alınan teröristlerin bölgeden kaçtığını kaydetti.

Yine Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde 23 Ekim 2008 tarihinde arazide tesis edilen bir üs bölgesine benzer şekilde yaklaşan teröristlere ağır silah ve ateş destek vasıtalarıyla tedbir alındığını ve teröristlerin bölgeden kaçtığını belirten Tuğgeneral Gürak, her iki bölgede de operasyon faaliyetlerine devam edildiğini kaydetti.

52 İÇ GÜVENLİK OLAYI OLDU

Haftalık basını bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, geçtiğimiz bir hafta içinde toplam 52 iç güvenlik olayı meydana geldiğini açıklarken , bu olayları şöyle özetledi:

"21-22 Ekim 2008 gecesi Van ili Başbakale ilçesi bölgesinde meydana gelen sınırı geçiş teşebbüsüyle ilgili olarak, 6. Hudut Alay Komutanı ve beraberindeki keşif kolu 23 Ekim 2008 günü keşif ve inceleme maksadıyla bölgeye gitmiştir.

Söz konusu faaliyet icra edilirken, Yüzbaşı Serhan Avara mayına basarak yaralanmıştır. Yaralı personel Van Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınmış olup hayati tehlikesi yoktur. Kendisine acil şifalar diliyoruz. TSK, erinden generaline kadar tüm personeliyle bölücü terör örgütü ile mücadeleye azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

Dönem içinde meydana gelen iç güvenlik olaylarından 15 patlıyıcı madde olayından 11 tanesi güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatlar önlenmiştir.

Bu dönem içinde toplam 17 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Aynı dönemde teslim olan terörist sayısına dikkat çekmek isterim. Teslim olan terörist sayısı 7'dir. Teslim olan bu kişilerin yaşları 17-19 arasındadır. Daha önce yaptığımız çağrıyı yinelemek istiyorum. Ailelerin kendi çocuklarını çok geç olmadan bölücü terör örgütünden kurtarması büyük önem arz etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber