Hakim rüşvet için yatta görüşmüş

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Ekim 2008 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bahri KARATAŞ Onur ÇAKIR / DHA

İzmir'de suç örgütü lideri olmakla suçlanan V.O.Ç. ile kardeşi A.Ç.'yi 350 bin YTL karşılığında tahliye etme suçlamasıyla tutuklanan 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asım Korkut'un rüşvet görüşmelerini, Muğla Göcek'de yatta yaptığı ortaya çıktı.

Telefon görüşmesi kayıtlarından, hákim Asım Korkut'un rüşvet olayıyla ilgili olarak kardeşi H.K. aracığıyla avukatlarla bağlantı kurduğu, yeğeni M.K.'nin ise paraları tahsil etmeye gittiği tespit edildi. Ayrıca Asım Korkut'un kardeşiyle birlikte Göcek'te avukatlarla yatta buluşarak, rüşvet konusunda görüşmeler yaptığı da anlaşıldı. Hákim Asım Korkut'un, rüşvet görüşmeleri yaptığı avukatlarla Muğla'nın Marmaris ve Aydın'ın Didim İlçelerinde, kadınlarla tatil yaptıkları belirlendi. İzmir F Tipi Cezaevi'ne konulan hákim Asım Korkut ile rüşvet parasını teslim alan, marketçi yeğeni M.K.'nin telefon konuşmalarında 'Araba tamir oldu' şifresini kullandıkları, bunun paranın teslim alındığı anlamına geldiği iddia edildi. Şüpheliler, ek gözaltı sürelerinin ardından pazartesi günü adliyeye sevk edilecekler.

Şahin: Yargı titiz olmalı

İZMİR 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asım Korkut'un, 350 bin YTL rüşvet karşılığı, suç örgütü elebaşı olmaktan yargılanan sanık ile kardeşini tahliye ettiği iddiasıyla tutuklanmasını değerlendiren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Özellikle yargıda çok önemli görevler üstlenmiş kişilerin titiz davranmaları beklenir. Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes kurallara uyacaktır. Kurallara uymayanlar sonuçlarına da katlanır" dedi. Bu durumun kendisini üzdüğünü belirten Şahin, "Bağımsız yargı organlarının işine karışmam sözkonusu olamaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber