28 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 28 Ekim 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PAKİSTAN BAŞBAKANI GILANI ANKARA'DA

-Pakistan Başbakanı Syed Yousaf Raza Gilani, resmi bir ziyaret kapsamında Ankara'ya geliyor.

-Gilani ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından ayrı ayrı kabul ediliyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Gilani ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

-Gilani ve beraberindeki heyet, TOBB ETÜ'DE gerçekleştirilecek olan ?Türk Pakistan Ekonomik İşbirliği Fırsatları: İş Dünyasının Bakışı? konulu toplantıya katılıyor. (Saat: 16.30/17.30/12.45/13.30)

-CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANMAYA BAŞLANICAK

-Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bugün öğleden sonra törenlerle kutlanmaya başlanacak. Ankara'daki törenler 29 Ekim sabahı devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başlayacak.

-CUMHURBAŞKANI GÜL TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ TOPLANTISINDA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde yapılacak olan Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri toplantısına katılıyor. (Saat: 14.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Yahudi Kongresi Başkanı Moshe Kantor ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 16.00)

-CHP'Lİ SEVİGEN'İN BASIN TOPLANTISI

-CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İşkence Suçlarının Bazı Maddelerinin Yeniden Düzenlenmesiyle İlgili Kanun Teklifi hakkında TBMM'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Türk-İş Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Mustafa Kumlu başkanlığında küresel ekonomik kriz ve çalışma hayatına yansımalarını değerlendirmek üzere toplanıyor. (Saat: 10.00)

-TELEKOMÜNİKASYON KURUMU NUMARA TAŞINABİLİRLİĞİNİ ANLATIYOR

-Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, numara taşınabilirliği uygulaması ile ilgili olarak, kurumun Ankara Demirtepe'deki merkezinde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

-ASO MECLİS TOPLANTISI

-Ankara Sanayi Odası'nın Ekim ayı Meclis Toplantısı küresel mali kriz gündem başlığı ile ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla yapılıyor. (Saat: 11.00)

-TÜDEF TÜRK TELOKOM'UN SABİT ÜCRETLERİNİ PROTESTO EDECEK

-Tüketici Dernekleri Federasyonu, Türk Telekom'un almış olduğu sabit ücretler ve mahkemelerin bu konuda verdikleri kararlarla ilgili Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda basın açıklaması yapıyor. (Saat: 11.00)

-GAZETECİ MESLEK ÖRGÜTLERİ'NDEN SALDIRIYA UĞRAYAN FOTO MUHABİRİ ŞENYÜZ AÇIKLAMASI

-Hürriyet Gazetesi Foto Muhabiri Selçuk Şenyüz'ün saldırıya uğraması nedeniyle aralarında gazeteci meslek örgütlerinin oluştuğu G-9 platformu Güven Hastanesi'ndeki ziyaret sonrasında basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.30)

-RÜZGAR ENERJİSİ İÇİN İHALELER BAŞLIYOR

-Rüzgar enerjisinden elektrik üretmek için bir yıla yakındır bekleyen şirketlerin milyarlarca dolarlık yatırım yapmasını sağlayacak ihaleler açılıyor.

-Aynı bölgede başvuru yapan şirketler önce teknik puana göre elenecek. Bu aşamayı geçenler arasında yapılacak ihalede en yüksek düzeyde katkı payı ödemeyi kabul eden şirket, elektrik üretim santralı kurmaya hak kazanacak.

-YATIRIM VE EMEKLİLİK FONLARINDAN 2.2 MİLYARLIK İHRAÇ

-Oyak Menkul Değerler, Garanti ve TEB'e ait altı menkul kıymet yatırım fonunun 550 milyon ve Ergoİsviçre Hayat ve Emeklilik A.Ş.'ye ait altı emeklilik yatırım fonunun da 1 milyar 650 milyon YTL'lik pay ihracı SPK kaydına alındı.

-CHP'Lİ KÖKTÜRK: AKP HÜKÜMETİ AMBULANSIN ARDINA GİZLENİYOR

-CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, yaşanan ekonomik krize rağmen kamuya 4 bin 945, başbakan ve bakanlara da 12 cip alınacak olmasına tepki gösterdi. AKP'nin kendisine ve yakın çevresine lale devri yaşattığını belirten Köktürk, ?Kamuya alınacak 850 ambulansın ardına gizlenerek, söz konusu Bakanlar Kurulu Kararını, yasa ve tasarruf genelgelerini yok sayan AKP İktidarı, kimi kesimlere rant aktarma anlayışıyla, ülkemizde bir çok örneğine rastladığımız ve en son Mersin'de yaşanan bir ilköğrenim okulunda açlıktan bayılan çocuklarımızın ve ailelerin gerçeğini görmüyor.? dedi.

-HÜKÜMETE "IMF" ELEŞTİRİSİ: "ANLAŞMA HEMEN YAPILMALI?

-Eski Maliye Bakanı Sümer Oral, küresel kriz ortamında güven unsurunun önemine işaret ederek, bunun için gerekli önlemlerin zaman yitirmeden alınması gerektiğini söyledi. Oral, Türkiye'nin güven açısından sahip olduğu iki temel çıpadan birinin AB, diğerinin ise IMF olduğunu belirtti.

-CHP'Lİ YILDIZ: "BEYKOZ DEVLET HASTANESİ 15 AYDIR HİZMET VEREMİYOR"

-CHP İstanbul Milletvekili ve Sağlık Komisyonu üyesi Sacid Yıldız, 14 Temmuz 2007'de tadilat nedeniyle kapatılan Beykoz Devlet Hastanesi'nin 15 aydır hala tam kapasite ile hizmete açılmamasına tepki gösterdi.

-MİLLİ SARAYLAR'A 6 YILDA 395 PERSONEL ALINDI

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün soru önergesine verdiği yanıtta, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na toplam 395 personel alındığını bildirdi.

-DEVLET TİYATROLARI İLE OPERA VE BALESİ'NİN ?TATLI MÜCADELESİ?

-Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, Devlet Tiyatroları'ndan ?Büyük Tiyatro? ya da diğer adıyla ?Opera Sahnesi?nin kullanım hakkını kendilerine devretmesini isterken, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise Ankara'nın yeni ve büyük bir sahneye ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber