Kamu- Sen üyeleri ?Toplu konut sözleşmesi' yaptı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Kasım 2008 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hilal YÜKSEL/SİVAS, (DHA)

SİVAS'ta Türkiye Kamu -Sen İl Temsilciliği üyelerinin kendi olanakları kapsamında ev sahibi olmalarını amaçlayan proje kapsamında kooperatif ile konut anlaşması imzalandı.

Kamu-Sen İl Temsilciliği üyelerinin imkanları çerçevesinde ev sahibi olmalarını amaçlayan konut sözleşmesi yapıldı. Proje adına verilen yemekte bir araya gelen Türkiye Kamu-Sen Sivas Temsilcisi Hasan Şirin ve yüklenici firma ?Alperen İnşaat' sahibi Necmettin Apaydın projeden beklentilerini anlatarak sözleşmeyi imzaladı. Üyelerin de hazır bulunduğu yemekte atılan imzanın üyelere faydalı olacağını ve onları ev sahibi yapma yolunda önemli bir adım olduğunu belirten Kamu- Sen İl Temsilcisi Hasan Şirin, ?Bu konut sözleşmesine atacağımız imza üyelerimizin imkanları çerçevesinde zorlanmadan ev sahibi olmalarını sağlayacak? dedi.

Kamu çalışanlarının yaşadıkları sıkıntıları çok iyi bildiğini belirten Alperen İnşaat Sahibi Necmettin Apaydın ise, ?Sözümüzde duracağız ve en kısa zamanda bu konutları tamamlayacağız? dedi. Çok uygun koşullarda ev sahibi olabilme olanağı sağlayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nı eleştiren Apaydın, ?TOKİ, kente katma değer katmıyor ve istihdam sağlamıyor. Ancak, bizim konutlarımız öyle olmayacak. Hem katma değer katacak hem de işsizlere iş imkanı sağlayacak? dedi.

Sözleşme kapsamında sendika üyeleri 3 bin YTL peşinat ile başlayacak ve yıl içerisinde aylık 300 YTL taksit ödeyecek. Sonraki yıllarda aylık ödeme rakamı üyelerin bütçesine göre belirlenecek. Kılavuz Mevkii'nde yapılacak konutlar 2010 yıllında teslim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber