Hakkariye atanan doktordan örnek davranış

Haber Giriş : 20 Kasım 2004 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzman doktorların sık sık istifa ederek ayrıldıkları Hakkari'de, Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 6 ay önce Hakkari Devlet Hastanesi'ne atanan Kardiyoloji Uzmanı Salih Bük, Konya 13 No'lu Sağlık Ocağı'nda hemşire olarak görev yapan eşi Arzum Bük'ü de yanına alarak birlikte görev yapacaklarını belirtti.

Yörede yaşanan uzman doktor sıkıntısının giderilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından Devlet Hastanesi'ne atanan Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Gökhan Gökçe, Üroloji Uzmanı Dr. Yılmaz Ördekçi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fatma Gençtürk Özer'in görevlerinden istifa etmelerine karşılık, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Salih Bük örnek bir davranış sergiledi. Dr. Bük'ün hemşire olan eşinin tayinini de Hakkari'ye aldırarak hastanede birlikte görev yapacak olmaları ilde sevinçle karşılandı.

6 aydan buyana hastane de görev yaptığını belirten Salih Bük, yöre ve insanlarını çok sevdiğini söyledi. Ülkenin her köşesine çekinmeden giderek hizmet vereceğini anlatan Bük, "Buranın insanları çok sıcak kanlı ve misafirperver. Burası düşünüldüğü gibi kötü bir yer değil. İnsanların gelip görmelerini tavsiye ediyorum. Bu nedenle Konya 13 No'lu Sağlık Ocağı'nda hemşire olarak görev yapan eşim Arzum Bük'ü de yanıma almayı düşündüm. Eşimin tayinini de buraya aldırttım. Eşim şu anda burada. Bir hafta sonra kendisi de hastanede göreve başlayacak. Karı koca olarak birlikte el ele vererek halkımıza hizmetin en iyisini vermeye çalışacağız" şeklinde konuştu. Basın mensuplarının 'Hastanede bir süre görev yaptıktan sonra çeşitli nedenlerden dolayı memurluk hayatlarına son veren meslektaşlarınızın istifa etmelerini nasıl karşılıyorsunuz?' sorusuna ise Dr. Bük, meslektaşlarının bu davranışlarına bir anlam veremediğini, kendisinin görevinden istifa etmesinin söz konusu olamayacağını dile getirdi.

Meslektaşlarına çağrı da bulunmayı da ihmal etmeyen Bük, "Gelin burada bu sıcak kanlı insanlara birlikte hizmet verelim" dedi.

Vatandaşlar ise eşini de yanına alarak yöreye birlikte hizmet edecek olan Dr. Salih Bük'ün aldığı kararı sevinçle karşıladıklarını belirterek, diğer doktorların da bu davranışı örnek almasını istediler.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber