Öğretim görevlisinden rektöre suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2008 11:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, "üniversite yönetiminin, mahkeme kararına rağmen, sözleşmesini yenilemeyerek kendisini mağdur ettiği" gerekçesiyle, Rektör Prof. Dr. Bahri Gökçebay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Avcı'nın Kastamonu Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçesinde, şu ifadeler yer aldı:

"Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Ana Bilimdalı öğretim üyesi iken sözleşmem yenilenmediğinden dolayı mağdur edilmiş bir akademisyenim.

Kastamonu İdare Mahkemesine açtığım davada yürütmeyi durdurma kararı alındı. Karar, karşı tarafa 24.09.2008 tarihinde tebliğ edilmiş olup, yasal sürenin bitiş tarihi olan 23.10 2008 Perşembe günü Eğitim Fakültesindeki görevime başlatılmam gerekmekteydi. Bu konuyla ilgili olarak ne yazılı ne de sözlü tarafıma hiçbir bildiride bulunulmamış, kasten göreve başlatılmayarak mağduriyetimin sürdürülmesi cihetine gidilmiştir. Bu durum karşısında yasal hakkımı kullanıyor ve olayı bilginize sunuyorum. İlgili kurum yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuyorum."

Öte yandan, sözleşmesi yenilenmeyen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Rıfat Güzey de Rektör Gökçebay ve Kastamonu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Beyribey hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Prof. Dr. Bahri Gökçebay ise hukuk dışına çıkmalarının söz konusu olmayacağını belirterek, şikayette bulunan akademisyenlerin görevlerini yapmadıkları gerekçesiyle sözleşmelerinin yenilenmediğini kaydetti.

Prof. Dr. Gökçebay, "Biz ömrümüzü adalete, hukuka harcadık. Hukuk dışına çıkmamız kesinlikle söz konusu değil. Bu iki öğretim görevlisinin sözleşmelerini maalesef görevlerini yapmadıkları için yenilemedik. Kastamonu İdare Mahkemesi, 2 öğretim görevlisinin şikayeti üzerine sözleşmeleriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Sözleşmeleri yenilenmeyen öğretim görevlilerinin kadroları YÖK'e devrolur. Gerekli yazışmaları YÖK'e yaptık. YÖK'ten olur gelirse biz hemen bu iki arkadaşımızı göreve başlatırız. Üniversitemizin avukatları konuyu takip ediyorlar. Bizim kesinlikle hukuku çiğnememiz söz konusu olamaz. Resmi süreç başladı. Biz de bu sürece uyuyoruz"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber