Emniyet, trafik tescil için 3 bin sivil memur alacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Kasım 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik tescil şubelerini sivil memurlara bırakıyor. Bunun için önümüzdeki dönemde 3 bin memur alımı yapılacak. Şubelerden açığa çıkacak polisler ise sokakta suçla mücadele edecek.

Alınan bilgilere göre söz konusu değişim, ikinci el araçlarda zorunlu olan noter satışının 30 Aralık 2008'de bitecek olmasına dayanıyor. Alıcı ve satıcılar artık emniyette satış formu imzalayıp devir işlemini yapacak. Uygulamanın trafik tescil birimlerindeki iş yoğunluğunu yüzde 30-50 oranında artırması bekleniyor. Yeni iş yükünü, halihazırda görev yapan 3 bin 599 polisin karşılayamayacağını düşünen Trafik Hizmetleri Başkanlığı, tescil işlemlerini sivil personele bırakmak amacıyla Maliye'ye başvurdu. 3 bin sivil memur talebine bakanlığın olumlu ce-vap verdiği öğrenildi.

Trafik tescil şubelerine yeni alınacak sivil memurlar genel idari hizmetler sınıfında olacak. Memurlar yoğunlaştırılmış hizmet içi eğitim verildikten sonra göreve başlayacak. Polis trafik tescil şubelerinden kademeli olarak çekilecek. Ancak tescil şubelerinde aralarında amirlerin de bulunduğu az sayıda trafik polisinin koordineyi sağlaması amacıyla bırakılması düşünülüyor.

Halen tescilde görev yapan polislerin ise karakollara ve şehiriçi trafik hizmetlerine kaydırılacağı belirtiliyor. Yeni yapılanma ile trafik denetleme şubelerindeki personel sayısının 22 bine yükseltilmesi düşünülüyor. Lojistik ve personel yönünden trafik denetleme ekipleri ile yeni dönemde radar, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu ve kırmızı ışık vb. denetimler ile ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının asgariye düşürülmesi hedefleniyor.

Sedat Güneç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber